Winny

 • geslacht: Teefje, wordt nog gesteriliseerd
 • soort: mix klein, ± 30cmschouderhoogte
 • huidige verblijfplaats: asiel in Roemenië (in een zogenaamd dodingscentrum)
 • Geboortedatum: ± 2016, 7 jaar jong
 • land herkomst: Roemenië
 • Dit is Winny. Lieve, kleine, verlegen Winny. Begin september gevonden op straat door onze rescuer op de route van de stad naar de shelter. Er kwamen traantjes met bloed uit haar oogjes. Waarschijnlijk had deze kleine meid iets van rattengif binnengekregen.
  Onze rescuer kon het niet aanzien en heeft de kleine meid met de nodige voorzichtigheid kunnen vangen om haar mee te nemen naar de dierenarts van de shelter waar ze werkt. Winny is behandeld en verblijft sindsdien in de medische ruimte van de shelter. Wanneer wij niet snel een plekje voor haar vinden, zal deze kleine meid overgebracht moeten worden naar een koud en kil hok tussen de grote(re) honden. Daar hoort deze schat natuurlijk helemaal niet tussen. Zeker niet met de winter in aantocht.
  Winny is bij een eerste ontmoeting wat verlegen en terughoudend naar vreemde mensen toe en ook naar vreemde honden toe. Wanneer ze het echt heel erg spannend vindt, laat ze haar tandjes zien. Maar dit duurt nooit lang. Ze wil gewoon zeker weten dat er geen gevaar dreigt en als ze daar zeker van is, is Winny gewoon een uiterst vriendelijk klein meiske. Winny is goed in haar omgang met katten. Winny heeft een mammatumor welke wordt verwijderd wanneer zij gesteriliseerd wordt.
  Winny is slechts 7 jaar jong en heeft dus nog een heel leven voor zich. Wie geeft dit snoezige meiske het heerlijke leventje wat ze verdient?

  Wanneer u interesse heeft in Winny dan gaan wij meer informatie opvragen in Roemenië. Zodra een adoptant zich meldt kan deze lieverd reizen naar Nederland.

  De honden die reizen zijn gecontroleerd op ziektes als Brucella Canis, Hartworm, Ehrlichia, Parvo, Lyme Anaplasma en Distemper. Ze hebben de cocktailenting, rabiës enting en ziekte van Weil entingen gehad.
  Alle honden beschikken over een paspoort en een chip. Maximaal 2 dagen voor vertrek naar Nederland worden ze nog een keer gecheckt door een dierenarts. Ze worden dan ook nog ontwormt en ontvlooid.
  Ze reizen over de weg met een erkende en diervriendelijke transporteur. Deze rijdt ongeveer 1 keer per 8 weken. De aankomst is in Utrecht meestal op een zaterdag.

  De adoptiebijdrage bedraagt € 370,-. Deze adoptiebijdrage is als volgt opgebouwd:
  – De kosten van vaccinaties, paspoort, bloedtesten, castratie/sterilisatie en transport naar Nederland: € 335,00
  – De chipregistratie in Nederland wordt door onze vereniging verzorgd. De kosten hiervoor zijn: € 5,00.
  – Het gebruik van een veiligheidstuigje ter voorkoming van ontsnapping is verplicht. De kosten voor een tuigje op maat zijn: € 30,00
  Deze kosten zijn excl. de kosten die de dierenarts rekent voor de importregistratie. Deze kosten wisselen per dierenarts.

  Onze vereniging heeft geen winstoogmerk. Een deel van de opbrengsten wordt gebruikt voor sterilisatieprojecten en medische zorg voor honden in nood.
  Voor informatie over onze adoptieprocedure verwijzen wij u naar deze pagina.

  Heeft u interesse om te adopteren vul dan het interesseformulier in voor adoptiehond. U ontvangt daarna bericht zodat we nader kennis gaan maken.