Gastgezin & vakantieopvang voor honden

Een mooie rol is er voor u weggelegd.

Gastgezin voor honden

Gastgezinnen zijn onmisbaar, zij hebben een hele belangrijke rol binnen onze vereniging. Kort gezegd is een gastgezin de eerste tijdelijke opvang voor een hond die uit een stressvolle situatie komt. Een gastgezin geeft de hond vooral rust. Het gastgezin zorgt voor de hond tot er een adoptant is gevonden. Het gastgezin wordt meegenomen in de intakeprocedure daarvan en geeft advies aan het bestuur. Ook zal het gastgezin in contact zijn met de kandidaat-adoptant over het gedrag van de hond. Immers, het gastgezin kent de hond het beste in het dagelijkse doen en laten. Het gastgezin maakt samen met het bestuur een profiel van de hond waarmee we de juiste mensen zullen aantrekken voor de hond. Het is juist de samenwerking tussen gastgezin en bestuur wat een adoptie tot een succes maakt. Uiteindelijk zal het bestuur besluiten of een kandidaat geschikt is of niet.

De hond

Het gastgezin maakt een profiel op van de hond. Hoe gedraagt de hond zich ten opzichte van andere honden, katten of andere huisdieren? Kan de hond bij kinderen? Wandelt de hond mee aan de riem? Hoe gedraagt de hond zich op straat? Kan de hond alleen zijn? Is de hond zindelijk? Hoe begeleid je de hond en wat heeft de hond nodig? Hele belangrijke vragen en antwoorden om tot een goede adoptie te komen.

Ook levert het gastgezin foto’ s aan en updates over de hond aan de vereniging. Samen kijken we welke omschrijving het beste past bij de hond.

De situatie van de hond

Vaak komen honden uit een asielsituatie, getraumatiseerde situatie of heeft de hond op straat geleefd. Door de professionele zorg die een gastgezin geeft krijgt de hond kans en tijd om te herstellen en klaar gemaakt te worden voor zijn/haar forever home. Gelukkig zijn niet alle honden getraumatiseerd en wordt er overlegd met het gastgezin welke hond het beste past in de situatie. U ontvangt van ons hulp en begeleiding.

De kosten van voer komen voor rekening van het gastgezin, hierop kan ik sommige gevallen een uitzondering gemaakt worden zodat de vereniging voor het voer zorgt. Dierenartskosten worden door de vereniging vergoed. Bij dierenarts bezoek moet uiteraard eerst worden overlegd met het bestuur. Ook haalt het gastgezin de hond op de dag van aankomst uit Roemenië op een afgesproken plek op. We werken met een gastgezin overeenkomst.

Samenwerking met liefde voor honden

Het gastgezin draagt bij aan de adoptieprocedure door informatie te geven over het gedrag van de hond. De vereniging doet de selectie van de kandidaten: de intakeprocedure en beslissing over of de adoptie wel of niet kan doorgaan. Dit gebeurd in samenwerking met het gastgezin waarin de intake procedure van de vereniging nauw gevolgd moet worden. Onze werkwijze staat onder controle van de Nederlandse overheid.

Onze normen en waarden

Al onze honden zijn gezond, volledig geënt en ontwormt/ontvlooid en zijn voorzien van paspoort en chip. Wij staan ingeschreven bij het NVWA en gezondheidsdienst voor dieren en werken alleen samen met betrouwbare contacten in het buitenland. Wij werken volgens de Europese richtlijnen.

U als gastgezin?

Denkt u deze mooie rol te kunnen vervullen? Klik dan hier om u aan te melden! Wij zullen daarna telefonisch contact met u opnemen en een kennismakingsgesprek aan huis voeren. Voor meer informatie kunt ons ook bellen of mailen.

Steun onze dieren en onze stichting.

Het is onmogelijk om de honden te helpen zonder de grote groep vrijwilligers in Nederland en in het buitenland. Word donateur en help de honden in het asiel!

Laatste nieuws

Denkt u deze mooie rol te vertonen?