Maak kennis met Tapi

Maak kennis met Tapi

Tapi

  • Soort: mix medium/groot, ± 55cm hoog
  • Geslacht: Reutje, wordt nog gecastreerd
  • Geboortedatum: ± 2019/2020

Deze mooie grote kanjer is Tapi. Een forse vent van zo’n 55cm hoog die zijn dagen doorgaans slijt in naar en klein hok.
Hij is lief en aanhankelijk naar de mensen toe die hem bekend zijn. Speels ook! Het liefst gaat hij met zijn heerlijke grote harige lijf tegen je aan liggen en je overladen met alle liefde die hij te geven heeft!
Voor onbekende mensen is hij wat angstig. Vooral vreemde mannen zijn spannend. Dan verstopt hij zich het liefst en zou het liefst onzichtbaar willen zijn. Hij moet even de tijd en ruimte krijgen om te zien dat je het goed met hem voor hebt en dan komt Tapi helemaal los.
Tapi zoekt weinig interactie met andere honden, hetgeen beslist niet betekent dat hij niet met andere honden overweg kan. Zijn verzorgster heeft hem nooit lelijk of agressief zien doen tegen andere honden. Eerder is hij rustig en terughoudend. Mogelijk omdat hij als grote vent in een klein hok gewoon simpelweg te weinig ruimte heeft om contact te zoeken met andere honden en een band met hen op te bouwen. Hij brengt te weinig tijd buiten zijn hok door om daadwerkelijk de kans te krijgen om te spelen met andere honden. Mogelijk verandert dit wanneer hij wel de kans krijgt om een leven buiten dat nare krappe hok op te bouwen en een fijn hondenleven mag hebben.
Nu moeten we nog iemand vinden die straalverliefd wordt op onze Tapi. Moet lukken toch? Interesse in deze lieverd? Laat het ons snel weten!

Geslacht

Reu

Leeftijd

4 jaar t/m 7 jaar

Verblijfplaats

Roemenië

Grootte

55

Meer informatie:

De honden die reizen zijn gecontroleerd op ziektes als Brucella Canis, Hartworm, Ehrlichia, Parvo, Lyme Anaplasma en Distemper. Ze hebben de cocktailenting, rabiës enting en ziekte van Weil entingen gehad.
Alle honden beschikken over een paspoort en een chip. Maximaal 2 dagen voor vertrek naar Nederland worden ze nog een keer gecheckt door een dierenarts. Ze worden dan ook nog ontwormt en ontvlooid.
Ze reizen over de weg met een erkende en diervriendelijke transporteur. Deze rijdt ongeveer 1 keer per 8 weken. De aankomst is in Utrecht meestal op een zaterdag.

De adoptiebijdrage bedraagt € 370,-. Deze adoptiebijdrage is als volgt opgebouwd:
– De kosten van vaccinaties, paspoort, bloedtesten, castratie/sterilisatie en transport naar Nederland: € 335,00
– De chipregistratie in Nederland wordt door onze vereniging verzorgd. De kosten hiervoor zijn: € 5,00.

– Het gebruik van een veiligheidstuigje ter voorkoming van ontsnapping is verplicht. De kosten voor een tuigje op maat zijn: € 30,00
Deze kosten zijn excl. de kosten die de dierenarts rekent voor de importregistratie. Deze kosten wisselen per dierenarts.

Onze vereniging heeft geen winstoogmerk. Een deel van de opbrengsten wordt gebruikt voor sterilisatieprojecten en medische zorg voor honden in nood.

Verblijfplaats/Shelter:

asiel in Roemenië (in een zogenaamd dodingscentrum)

Media: