Maak kennis met Roos

Maak kennis met Roos

Roos

  • Geboortejaar: ± 2017
  • Soort: klein/medium 34 cm hoog
  • Geslacht: teefje gesteriliseerd

Lieve Roos, ze had ooit een baasje, zo maken we op uit haar gedrag. Maar zoals zoveel honden in Roemenië is ze toch op straat geëindigd. Had haar baasje soms geen zin meer in haar? We weten het niet. Maar we weten wel heel zeker dat deze kleine meid een geweldig thuis verdient waar ze nooit meer weg hoeft!
Roos werd ongeveer een jaar geleden voor het eerst gezien op een bedrijventerrein waar een werkneemster zich het lot van de honden aantrok en de straathonden te eten gaf. Dit terrein is nabij de shelter en onze vrijwilligster van de shelter helpt deze mevrouw met sterilisatie acties van de straathonden.
Zo kwam Roos ook op het pad van onze vrijwilligster. In eerste instantie was Roos een wat schuw hondje maar na dag twee werd zij steeds toegankelijker en blijer van de aandacht die zij kreeg. Ze bleek al te weten hoe ze aan de lijn moest lopen en is erg lief voor andere dieren, zowel hond als kat.
Roos bleek gewoon een supermakkelijk, lief en relaxed meiske te zijn wat het leven op straat helemaal niet gewend was en daarom ook niet terug kan naar het bedrijventerrein aan de drukke weg waar de dieren elke dag gevaar lopen.
Een kleiner, wat ouder hondje heeft in de koude Roemeense winters sowieso niet veel kans om op straat te overleven en een voormalig huishondje al helemaal niet.
Roos mocht dus in de shelter blijven en ons is gevraagd om op zoek te gaan naar haar gouden mandje! Dat doen we graag lieve Roos. Laat de reacties maar binnenstromen!

Het geboortejaar van Roos is geschat op ± 2017.

Wanneer u interesse heeft in Roos dan gaan wij meer informatie opvragen in Roemenië. Zodra een adoptant zich meldt kan deze lieverd reizen naar Nederland.

Geslacht

Teef

Leeftijd

4 jaar t/m 7 jaar

Verblijfplaats

Roemenië

Grootte

34

Meer informatie:

De honden die reizen zijn gecontroleerd op ziektes als Brucella Canis, Hartworm, Ehrlichia, Parvo, Lyme Anaplasma en Distemper. Ze hebben de cocktailenting, rabiës enting en ziekte van Weil entingen gehad.
Alle honden beschikken over een paspoort en een chip. Maximaal 2 dagen voor vertrek naar Nederland worden ze nog een keer gecheckt door een dierenarts. Ze worden dan ook nog ontwormt en ontvlooid.
Ze reizen over de weg met een erkende en diervriendelijke transporteur. Deze rijdt ongeveer 1 keer per 8 weken. De aankomst is in Utrecht meestal op een zaterdag.

De adoptiebijdrage bedraagt € 370,-. Deze adoptiebijdrage is als volgt opgebouwd:
– De kosten van vaccinaties, paspoort, bloedtesten, castratie/sterilisatie en transport naar Nederland: € 335,00
– De chipregistratie in Nederland wordt door onze vereniging verzorgd. De kosten hiervoor zijn: € 5,00.
– Het gebruik van een veiligheidstuigje ter voorkoming van ontsnapping is verplicht. De kosten voor een tuigje op maat zijn: € 30,00
Deze kosten zijn excl. de kosten die de dierenarts rekent voor de importregistratie. Deze kosten wisselen per dierenarts.

Onze vereniging heeft geen winstoogmerk. Een deel van de opbrengsten wordt gebruikt voor sterilisatieprojecten en medische zorg voor honden in nood.

Verblijfplaats/Shelter:

huidige verblijfplaats: asiel in Roemenië (in een zogenaamd dodingscentrum)

Media: