Maak kennis met Mancs

Maak kennis met Mancs

Mancs

Op 15 juni 2022 ontvingen wij het vreselijke bericht dat Mancs is overleden. Ondanks al onze hulp bij de medische kosten heeft Mancs het niet gered. We hadden haar zo graag een gouden mandje gegund. Rust zacht lieve meid.

Dit was de tekst toen ze ter adoptie stond.

Deze mooie dame heet Mancs. Zij zit al bijna 5 jaar in het dodingsasiel in Roemenië. De shelter baas wilde haar niet laten adopteren omdat zij goede kwaliteiten heeft als “watchdog” van het asiel. Mancs heeft een natuurlijke dominantie naar andere honden toe, met name naar de andere teefjes. Zij is erg lief voor mensen en speelt ook graag met ons soort! Mancs heeft het niet makkelijk gehad in de shelter.

In de zomer van 2016 heeft een specifieke donatie ervoor gezorgd dat er een tumor bij haar kon worden verwijderd. In de zomer van 2018 heeft deze lieverd een hitte aanval gehad. Haar achterpootjes zijn daardoor verlamd geweest. Een vrijwilligster heeft zich over haar ontfermd en haar tijdelijk in huis genomen. Na veel oefenen gaat het lopen gelukkig weer een stuk beter! De shelter baas heeft nu zijn akkoord gegeven om de lieve Mancs te laten adopteren. Vandaar dat we nu op zoek zijn naar haar welverdiende liefdevolle thuis.

Wie laat haar kennis maken met het leuke hondenleven? Een zachte warme mand ligt zoveel fijner dan dit kale hok.

Geslacht

Teef

Leeftijd

8 jaar en ouder

Verblijfplaats

Roemenië

Grootte

34

Meer informatie:

Wanneer u interesse heeft in Mancs dan gaan wij meer informatie opvragen in Roemenië. Zodra een adoptant zich meldt kan deze lieverd reizen naar Nederland.

De honden die reizen zijn gecontroleerd op ziektes als Brucella Canis, Hartworm, Ehrlichia, Parvo, Lyme Anaplasma en Distemper. Ze hebben de cocktailenting, rabiës enting en ziekte van Weil entingen gehad.
Alle honden beschikken over een paspoort en een chip. Maximaal 2 dagen voor vertrek naar Nederland worden ze nog een keer gecheckt door een dierenarts. Ze worden dan ook nog ontwormt en ontvlooid.
Ze reizen over de weg met een erkende en diervriendelijke transporteur. Deze rijdt ongeveer 1 keer per 3 weken. De aankomst is in Utrecht meestal op een zondag.

De adoptiebijdrage bedraagt € 325,-. Deze adoptiebijdrage is als volgt opgebouwd:
– De kosten van vaccinaties, paspoort, bloedtesten, castratie/sterilisatie en transport naar Nederland: € 290,00
– De chipregistratie in Nederland wordt door onze vereniging verzorgd. De kosten hiervoor zijn: € 5,00.
– Het gebruik van een veiligheidstuigje ter voorkoming van ontsnapping is verplicht. De kosten voor een tuigje op maat zijn: € 30,00

Onze vereniging heeft geen winstoogmerk. Een deel van de opbrengsten wordt gebruikt voor sterilisatieprojecten en medische zorg voor honden in nood.

Voor informatie over onze adoptieprocedure verwijzen wij u naar deze pagina.

Verblijfplaats/Shelter:

Media: