Maak kennis met Luiza

Maak kennis met Luiza

Luiza

  • Geboortejaar: ± 2023
  • Soort: 55 cm hoog
  • Geslacht: teefje gesteriliseerd

Luiza is het overwegend zwarte meiske op de foto’s. Ze is geboren ergens aan het begin van 2023 dus nog piepjong!
De vrijwilligster waar wij mee werken zag Lucas (het driekleurige manneke) en Luiza steeds langs de route onderweg naar haar kleine privé shelter. Ze waren erg klein en ook zeer bang. Onze vrijwilligster heeft hen elke dag wat te eten gebracht om aan te sterken maar het lukte haar nooit om ze op te kunnen pakken en mee te kunnen nemen. De kleintjes begonnen haar langzaamaan te vertrouwen en snuffelde eerst enkel voorzichtig aan haar hand, namen weer afstand en zo ging het enkele weken door totdat onze vrijwilligster hen in mei eindelijk echt kon aanraken en oppakken. Dit was een belangrijk moment want de mensen uit de omgeving wilden de hondjes doden omdat ze de gewassen op het land zouden vernietigen.
Onze vrijwilligster heeft de kleintjes naar haar bescheiden privé shelter gebracht en dankzij haar goede zorgen groeiden de kleintjes als kool!
Ze hebben zich ontwikkeld tot leuke, vriendelijke en speelse honden en zijn heerlijk sociaal. Met de andere honden gaan ze ook leuk om.  Luiza is momenteel bezig om te leren hoe ze aan de riem moet lopen en is inmiddels ook gesteriliseerd. Ze is er klaar voor om aan een mooie toekomst te beginnen en wacht op haar eigen liefdevolle familie!

Wanneer u interesse heeft in Luiza dan gaan wij meer informatie opvragen in Roemenië. Zodra een adoptant zich meldt kan deze lieverd reizen naar Nederland.

Geslacht

Teef

Leeftijd

1 t/m 3 jaar

Verblijfplaats

Roemenië

Grootte

55

Meer informatie:

De honden die reizen zijn gecontroleerd op ziektes als Brucella Canis, Hartworm, Ehrlichia, Parvo, Lyme Anaplasma en Distemper. Ze hebben de cocktailenting, rabiës enting en ziekte van Weil entingen gehad.
Alle honden beschikken over een paspoort en een chip. Maximaal 2 dagen voor vertrek naar Nederland worden ze nog een keer gecheckt door een dierenarts. Ze worden dan ook nog ontwormt en ontvlooid.
Ze reizen over de weg met een erkende en diervriendelijke transporteur. Deze rijdt ongeveer 1 keer per 8 weken. De aankomst is in Utrecht meestal op een zaterdag.

De adoptiebijdrage bedraagt € 370,-. Deze adoptiebijdrage is als volgt opgebouwd:
– De kosten van vaccinaties, paspoort, bloedtesten, castratie/sterilisatie en transport naar Nederland: € 335,00
– De chipregistratie in Nederland wordt door onze vereniging verzorgd. De kosten hiervoor zijn: € 5,00.
– Het gebruik van een veiligheidstuigje ter voorkoming van ontsnapping is verplicht. De kosten voor een tuigje op maat zijn: € 30,00
Deze kosten zijn excl. de kosten die de dierenarts rekent voor de importregistratie. Deze kosten wisselen per dierenarts.

Onze vereniging heeft geen winstoogmerk. Een deel van de opbrengsten wordt gebruikt voor sterilisatieprojecten en medische zorg voor honden in nood.

Verblijfplaats/Shelter:

Klein privé shelter in Roemenië

Media: