Maak kennis met Lizzy

Maak kennis met Lizzy

Lizzy

  • Geboortejaar: ± 2022
  • Soort: klein 25 cm hoog
  • Geslacht: teefje gesteriliseerd

Dit lieve kleine jonge meiske werd in de tuin van een woning gevonden door twee kinderen.
De kids vonden haar wel leuk maar hun ouders zagen het hebben van een hondje niet zitten. Daarom hebben deze kinderen de hulp ingeroepen van onze vrijwilligster.
Onze vrijwilligster wilde het kleintje meenemen voordat ze uit de tuin zou ontsnappen en naar onveilige gebieden zou trekken maar de kleine meid was het daar niet mee eens.
De eerste 3 dagen leek ze wel boos op onze vrijwilligster. Daarna ontdooide ze en bleek ze een lief en vriendelijk meiske te zijn.
We houden er rekening mee dat deze kleine meid, die we Lizzy hebben genoemd, in een nieuwe situatie mogelijk opnieuw wat tijd nodig heeft om zich veilig en vertrouwd te voelen. Verwacht daarom niet dat ze meteen blij in je armen zal springen wanneer je ervoor kiest om deze lieverd haar gouden mandje te bieden.
Lizzy is lief en goed in haar gedrag naar andere honden toe en kan ook goed met katten overweg.
Kleine hondjes hebben het zwaar in het asiel in de koude Roemeense winters. We hoopte dan ook dat ze snel een warm mandje bij de kachel zou vinden! Nou, dat is gelukt. Lizzy komt binnenkort naar Nederland en gaat in gastopvang.

Het geboortejaar van Lizzy is geschat op ± eind 2022.

 

Geslacht

Teef

Leeftijd

1 t/m 3 jaar

Verblijfplaats

Roemenië

Grootte

25

Meer informatie:

De honden die reizen zijn gecontroleerd op ziektes als Brucella Canis, Hartworm, Ehrlichia, Parvo, Lyme Anaplasma en Distemper. Ze hebben de cocktailenting, rabiës enting en ziekte van Weil entingen gehad.
Alle honden beschikken over een paspoort en een chip. Maximaal 2 dagen voor vertrek naar Nederland worden ze nog een keer gecheckt door een dierenarts. Ze worden dan ook nog ontwormt en ontvlooid.
Ze reizen over de weg met een erkende en diervriendelijke transporteur. Deze rijdt ongeveer 1 keer per 8 weken. De aankomst is in Utrecht meestal op een zaterdag.

De adoptiebijdrage bedraagt € 370,-. Deze adoptiebijdrage is als volgt opgebouwd:
– De kosten van vaccinaties, paspoort, bloedtesten, castratie/sterilisatie en transport naar Nederland: € 335,00
– De chipregistratie in Nederland wordt door onze vereniging verzorgd. De kosten hiervoor zijn: € 5,00.
– Het gebruik van een veiligheidstuigje ter voorkoming van ontsnapping is verplicht. De kosten voor een tuigje op maat zijn: € 30,00
Deze kosten zijn excl. de kosten die de dierenarts rekent voor de importregistratie. Deze kosten wisselen per dierenarts.

Onze vereniging heeft geen winstoogmerk. Een deel van de opbrengsten wordt gebruikt voor sterilisatieprojecten en medische zorg voor honden in nood.

Verblijfplaats/Shelter:

Binnenkort in gastopvang in Nederland

Media: