Maak kennis met Kate

Maak kennis met Kate

Kate

  • Geboortejaar: ± 2017
  • Soort: medium 50 cm hoog
  • Geslacht: teefje gesteriliseerd

Kate is in oktober 2017 gered bij de zigeuners vandaan in Roemenië die honden mishandelen. Zij is in 2018 geadopteerd en nu wegens persoonlijke omstandigheden van de adoptant op zoek naar een ander gouden mandje.
Kate is dol op aandacht van de mensen die haar vertrouwd zijn. Zeer aanhankelijk ook.
Omdat Kate geen goede start heeft gehad in Roemenië, is ze zeer angstig tegenover mensen die ze niet kent. Ze wordt er onrustig van, zal proberen te vluchten en zal eindeloos blaffen om de onbekende persoon uit haar buurt te krijgen. Het zal Kate daarom rust geven als zij even apart gezet kan worden wanneer er visite komt. Is daar geen mogelijkheid voor dan is het zaak dat de visite haar negeert. Kate is zindelijk in huis maar kan van angst een plasje doen wanneer ze zich ongemakkelijk voelt.
Kate is goed en vertrouwd in haar gedrag naar andere honden toe. Ze trekt zich erg op aan de andere hond in het gezin. Kate kan een paar uurtjes (max. 5) alleen thuis blijven maar alleen in gezelschap van een andere hond. Wij plaatsen haar dan ook alleen bij een huishouden met tenminste 1 andere stabiele hond.
Kate is graag in de tuin. Kate heeft trekjes van Houdini. Wanneer de mogelijkheid zich voordoet, zal ze proberen te ontsnappen. Een goed omheinde tuin zal daarom heel erg fijn zijn voor deze vindingrijke dame.
Op straat loopt Kate goed mee aan de lijn. Ze kan schrikken van onverwachte situaties en draagt daarom een veiligheidstuigje wanneer ze op pad gaat. Uiteraard krijgt haar nieuwe baasje/vrouwtje het veiligheidstuigje mee.
Hoewel Kate lief is in haar gedrag naar kinderen toe, is ons advies om haar niet te adopteren wanneer er (kleine) kinderen in huis wonen. Kinderen nemen nu eenmaal vriendjes mee naar huis wat drukte en onverwachte situaties met zich meebrengt.
Angstige honden zijn over het algemeen gebaat bij routine en structuur. Zo ook Kate. Een overzichtelijk leven met vaste gewoontes geeft overzicht en daarmee rust. Belangrijk is ook dat er geen verwachtingen zijn van de hond. Het is de hond die het tempo bepaald. Als mens hoef je er alleen maar voor ze te zijn wanneer ze steun en begeleiding nodig hebben. Zo kan je een band opbouwen met een kanjer als Kate. Weet je het vertrouwen van deze knappe dame te winnen dan heb je aan Kate een heerlijk knuffelmaatje!

Wat zoeken wij voor Kate?
– Een rustig gezin/persoon
– Ervaring met (angstige) honden
– Tenminste 1 andere stabiele hond
– Niet woonachtig in de stad
– Bij voorkeur met een goed omheinde tuin

Bij serieuze in Kate zullen we je uiteraard alles over haar vertellen.

Geslacht

Teef

Leeftijd

4 jaar t/m 7 jaar

Verblijfplaats

Roemenië

Grootte

50

Meer informatie:

Wanneer u interesse heeft in Kate gaan wij meer informatie opvragen bij haar gastgezin.

Kate beschikt over een paspoort en een chip. Haar vaccinaties zijn in 2019 verlopen.

Voor Kate geldt een verlaagd adoptietarief. De adoptiebijdrage bedraagt € 100,-.
– De chipregistratie in Nederland wordt door onze vereniging verzorgd.
– Het gebruik van een veiligheidstuigje ter voorkoming van ontsnapping is verplicht. De kosten voor een tuigje op maat zijn: € 30,00

Onze vereniging heeft geen winstoogmerk. Een deel van de opbrengsten wordt gebruikt voor sterilisatieprojecten en medische zorg voor honden in nood.
Voor informatie over onze adoptieprocedure verwijzen wij u naar deze pagina.

Heeft u interesse om te adopteren vul dan het interesseformulier in voor adoptiehond. U ontvangt daarna bericht zodat we nader kennis gaan maken.

Verblijfplaats/Shelter:

Nederland

Media: