Maak kennis met Jula

Maak kennis met Jula

Jula

  • Geboortejaar: ± 2018
  • Soort: medium 45 cm hoog
  • Geslacht: teefje gesteriliseerd

Mooie Jula is als pupje terechtgekomen in de shelter. Ze kent dan ook niets anders dan het asielleven. Daarom is ze wat angstig in voor haar onbekende situaties en voor haar onbekende mensen. Op zulke momenten wil Jula zich het liefste verstoppen.
Ze heeft daarom een baasje/vrouwtje nodig wat haar het zelftrouwen kan geven om de wereld in de haar eigen tempo te gaan verkennen. Voor mensen die haar bekend zijn, is Jula hartstikke lief en met hen gaat ze ook graag even mee op stap om aan haar krappe kille hok te ontsnappen. Er is al met haar geoefend met het wandelen aan de lijn en dat heeft Jula best aardig onder de knie.
Jula heeft een behoorlijk jachtinstinct en kan niet overweg met katten of andere kleine (huis)dieren zoals konijnen en kippen. Ze is wel goed vertrouwd met andere honden en daarin is ze juist heel sociaal. Jula is gewoon een leuk en enthousiast meiske wat graag de wereld wil gaan ontdekken. Wie wil haar daarin begeleiden?

Het geboortejaar van Jula is geschat op ± 2018

Wanneer u interesse heeft in Jula dan gaan wij meer informatie opvragen in Roemenië. Zodra een adoptant zich meldt kan deze lieverd reizen naar Nederland.

Geslacht

Teef

Leeftijd

4 jaar t/m 7 jaar

Verblijfplaats

Roemenië

Grootte

45

Meer informatie:

De honden die reizen zijn gecontroleerd op ziektes als Brucella Canis, Hartworm, Ehrlichia, Parvo, Lyme Anaplasma en Distemper. Ze hebben de cocktailenting, rabiës enting en ziekte van Weil entingen gehad.
Alle honden beschikken over een paspoort en een chip. Maximaal 2 dagen voor vertrek naar Nederland worden ze nog een keer gecheckt door een dierenarts. Ze worden dan ook nog ontwormt en ontvlooid.
Ze reizen over de weg met een erkende en diervriendelijke transporteur. Deze rijdt ongeveer 1 keer per 8 weken. De aankomst is in Utrecht meestal op een zaterdag.

De adoptiebijdrage bedraagt € 370,-. Deze adoptiebijdrage is als volgt opgebouwd:
– De kosten van vaccinaties, paspoort, bloedtesten, castratie/sterilisatie en transport naar Nederland: € 335,00
– De chipregistratie in Nederland wordt door onze vereniging verzorgd. De kosten hiervoor zijn: € 5,00.
– Het gebruik van een veiligheidstuigje ter voorkoming van ontsnapping is verplicht. De kosten voor een tuigje op maat zijn: € 30,00
Deze kosten zijn excl. de kosten die de dierenarts rekent voor de importregistratie. Deze kosten wisselen per dierenarts.

Onze vereniging heeft geen winstoogmerk. Een deel van de opbrengsten wordt gebruikt voor sterilisatieprojecten en medische zorg voor honden in nood.

Verblijfplaats/Shelter:

huidige verblijfplaats: asiel in Roemenië (in een zogenaamd dodingscentrum)

Media: