Maak kennis met Grietje

Maak kennis met Grietje

Grietje

  • Geboortejaar: ± 2015
  • Soort: medium 50 cm hoog
  • Geslacht: teefje gesteriliseerd

Toen in februari 2023 de public shelter vol zat, dreigde verschillende honden hun leven te verliezen. We hadden behoefte aan iets sprookjesachtigs en hebben twee boxmaatjes, een zwart manneke en een blonde meiske, de namen Hans en Grietje gegeven. Dit lieve stel is veiliggesteld en heeft een plekje bemachtigd in een privé shelter. Maar natuurlijk willen ze beiden niets liever dan hun eigen liefdevolle familie!
Grietje, de blonde dame, is zeer sociaal naar andere honden toe en ook in haar gedrag naar mensen toe. Gewoon een mooi, leuk en lief meiske wat het tot nog toe nog niet erg getroffen heeft. Zij heeft inmiddels al geleerd hoe ze netjes aan de lijn hoort te lopen. Sprookjes kennen doorgaans een goede afloop. Dat hopen wij voor Hans en Grietje ook. We gunnen hen heel erg een liefdevol thuis. Een leven waarin zij gewenst en geliefd zullen zijn. Geen leven in welk shelter dan ook maar lekker languit op de bank of prinsheerlijk ondersteboven in een zacht mandje. Moe van de wandelingen en al het leuks wat ze beleefd hebben. Hans en Grietje mogen uiteraard samen geplaatst worden maar zijn ook los van elkaar beschikbaar voor opvang of adoptie. Wie ziet het helemaal zitten met (één van) hen?

Het geboortejaar van Grietje is geschat op ± 2015.

Wanneer u interesse heeft in Grietje dan gaan wij meer informatie opvragen in Roemenië. Zodra een adoptant zich meldt kan deze lieverd reizen naar Nederland.

Geslacht

Teef

Leeftijd

8 jaar en ouder

Verblijfplaats

Roemenië

Grootte

50

Meer informatie:

De honden die reizen zijn gecontroleerd op ziektes als Brucella Canis, Hartworm, Ehrlichia, Parvo, Lyme Anaplasma en Distemper. Ze hebben de cocktailenting, rabiës enting en ziekte van Weil entingen gehad.
Alle honden beschikken over een paspoort en een chip. Maximaal 2 dagen voor vertrek naar Nederland worden ze nog een keer gecheckt door een dierenarts. Ze worden dan ook nog ontwormt en ontvlooid.
Ze reizen over de weg met een erkende en diervriendelijke transporteur. Deze rijdt ongeveer 1 keer per 8 weken. De aankomst is in Utrecht meestal op een zaterdag.

De adoptiebijdrage bedraagt € 370,-. Deze adoptiebijdrage is als volgt opgebouwd:
– De kosten van vaccinaties, paspoort, bloedtesten, castratie/sterilisatie en transport naar Nederland: € 335,00
– De chipregistratie in Nederland wordt door onze vereniging verzorgd. De kosten hiervoor zijn: € 5,00.
– Het gebruik van een veiligheidstuigje ter voorkoming van ontsnapping is verplicht. De kosten voor een tuigje op maat zijn: € 30,00
Deze kosten zijn excl. de kosten die de dierenarts rekent voor de importregistratie. Deze kosten wisselen per dierenarts.

Onze vereniging heeft geen winstoogmerk. Een deel van de opbrengsten wordt gebruikt voor sterilisatieprojecten en medische zorg voor honden in nood.

Verblijfplaats/Shelter:

Privé shelter in Roemenië

Media: