Maak kennis met Figura

Maak kennis met Figura

Figura

  • Geboortejaar: ± 2022
  • Soort: medium 45 cm hoog
  • Geslacht: teefje gesteriliseerd

Deze mooie jonge meid is Figura. Zij is als klein pupje in de shelter terecht gekomen en heeft dus nog nooit een liefdevol thuis gehad.
Figura is lief voor kleine en grote mensen! In de omgeving van de shelter worden kinderen op school bezocht door vrijwilligsters met shelterhonden om hen kennis te laten maken met asieldieren en het asielleven. Figura mag dan geregeld mee. Ze erg lief en geduldig met de kinderen. Bijzonder tolerant. Naar grote mensen toe, is ze erg lief, enthousiast en speels. Eigenlijk maakt het Figura niet uit: aandacht is aandacht en daar geniet ze van! Figura is jong en gaat dan ook graag mee voor een wandeling. Ze kan al lekker meelopen aan de lijn. Over haar gedrag naar andere honden toe, zijn geen bijzonderheden te benoemen. Figura vindt al haar soortgenootjes even leuk!
Dit nog zo jonge meiske verdient zoveel meer dan een leven wat zich hoofdzakelijk afspeelt in een krap kil hok.
Ondanks dat Figura zo tolerant is naar (kleine) kinderen toe, spreekt het voor zich dat de verantwoordelijkheid voor de hond altijd bij de volwassene ligt en dat hond en kind nooit zonder toezicht alleen gelaten mogen worden.
Wie geeft Figura de kans op een heerlijk hondenleven?

Naar schatting is Figura geboren rond ± juni 2022.

Wanneer u interesse heeft in Figura dan gaan wij meer informatie opvragen in Roemenië. Zodra een adoptant zich meldt kan deze lieverd reizen naar Nederland.

Geslacht

Teef

Leeftijd

1 t/m 3 jaar

Verblijfplaats

Roemenië

Grootte

45

Meer informatie:

De honden die reizen zijn gecontroleerd op ziektes als Brucella Canis, Hartworm, Ehrlichia, Parvo, Lyme Anaplasma en Distemper. Ze hebben de cocktailenting, rabiës enting en ziekte van Weil entingen gehad.
Alle honden beschikken over een paspoort en een chip. Maximaal 2 dagen voor vertrek naar Nederland worden ze nog een keer gecheckt door een dierenarts. Ze worden dan ook nog ontwormt en ontvlooid.
Ze reizen over de weg met een erkende en diervriendelijke transporteur. Deze rijdt ongeveer 1 keer per 8 weken. De aankomst is in Utrecht meestal op een zaterdag.

De adoptiebijdrage bedraagt € 370,-. Deze adoptiebijdrage is als volgt opgebouwd:
– De kosten van vaccinaties, paspoort, bloedtesten, castratie/sterilisatie en transport naar Nederland: € 335,00
– De chipregistratie in Nederland wordt door onze vereniging verzorgd. De kosten hiervoor zijn: € 5,00.
– Het gebruik van een veiligheidstuigje ter voorkoming van ontsnapping is verplicht. De kosten voor een tuigje op maat zijn: € 30,00
Deze kosten zijn excl. de kosten die de dierenarts rekent voor de importregistratie. Deze kosten wisselen per dierenarts.

Onze vereniging heeft geen winstoogmerk. Een deel van de opbrengsten wordt gebruikt voor sterilisatieprojecten en medische zorg voor honden in nood.

Verblijfplaats/Shelter:

huidige verblijfplaats: asiel in Roemenië (in een zogenaamd dodingscentrum)

Media: