Maak kennis met Elza

Maak kennis met Elza

Elza

  • Soort: mix medium, ± 48cm hoog, 24 kilo
  • Geslacht: Teefje, gesteriliseerd
  • Geboortedatum: ± Geschat juni 2016
  • Land van herkomst: Roemenië

Mooie Elza is sinds half februari in opvang in opvang gekomen.
Daarvoor zat zij lange tijd in een public shelter in Roemenië waar zij uiteindelijk op de dodingslijst terechtkwam toen de shelter vol kwam te zitten. Het leven is haar tot nog toe niet heel goed gezind geweest. Over haar achtergrond is weinig bekend. Wel zien we enkele gevolgen van haar verleden terug in haar gedrag. Ze is nog wat onzeker en vindt het spannend om aangelijnd te worden. Dan draait ze haar mooie snoet weg in afwachting van wat er gaat gebeuren. Ook lijkt ze een voorkeur te hebben voor de vrouw in haar gastgezin en vindt ze de man des huizes duidelijk nog wat beangstigender.
Sowieso hebben alle veranderingen best wel wat impact gehad op Elza. Ze is nog niet echt “geland” en lijkt nog niet echt te beseffen wat haar allemaal overkomt en wat er van haar verwacht wordt.
In Roemenië heeft Elza geen problemen gegeven met andere honden.
Zij zoekt adoptanten die haar in haar eigen tempo het huishondenleven laten leren kennen. Deze omschrijving wordt t.z.t. nog aangevuld.

Geslacht

Teef

Leeftijd

8 jaar en ouder

Verblijfplaats

Nederland

Grootte

48

Meer informatie:

Elza is gecontroleerd op ziektes als Brucella Canis, Hartworm, Ehrlichia, Parvo, Lyme Anaplasma en Distemper en heeft de cocktailenting, rabiës enting en ziekte van Weil entingen gehad.
Elza beschikt over een paspoort en een chip.

De adoptiebijdrage bedraagt € 370,-. Deze adoptiebijdrage is als volgt opgebouwd:
– De kosten van vaccinaties, paspoort, bloedtesten, castratie/sterilisatie en transport naar Nederland: € 335,00
– De chipregistratie wordt door onze vereniging verzorgd. De kosten hiervoor zijn: € 5,00.
– Het gebruik van een veiligheidstuigje ter voorkoming van ontsnapping is verplicht. De kosten voor een tuigje op maat zijn: € 30,00
Deze kosten zijn excl. de kosten die de dierenarts rekent voor de importregistratie. Deze kosten wisselen per dierenarts.

Onze vereniging heeft geen winstoogmerk. Een deel van de opbrengsten wordt gebruikt voor sterilisatieprojecten en medische zorg voor honden in nood.

Verblijfplaats/Shelter:

Gastopvang nabij Zwolle

Media: