Maak kennis met Eden

Maak kennis met Eden

Eden

Soort: mix kleine middelmaat, ± 48cm hoog en 18 kilo
Geslacht: Reutje, niet gecastreerd
Geboortedatum: ± januari 2023
Eden is een super lief hondje! Hij speelt er op los en ook met de andere honden in huis (teven) kan hij het goed vinden. Met reuen is het geen goede match. Hij is zindelijk.
Eden is een onzeker hondje. Vreemde mensen vindt hij best spannend maar hij zoekt wel contact. Dat gaat gepaard met wat blaffen en op een afstandje onderzoeken. Hij vindt het belangrijk dat hij zich veilig kan voelen. Buiten in het bos voelt hij zich op zijn gemak. Naar andere mensen kan hij dan blaffen hierin moet hij begeleid worden. Op straat zie je dat hij onzeker is van alle prikkels die op hem afkomen. Hij is al een paar keer mee geweest naar een restaurant en dat gaat heel goed. Hij ligt dan het liefste in een hoekje, weggekropen. Ook is hij een aantal keren mee geweest naar “oma” zodat hij aan rollators, karren en liften gewend raakt. Hij is gek op water en vindt ’t heerlijk om buiten te rennen en te spelen.
Eden zoekt veiligheid en geborgenheid. Hij is graag bij je.
Wel zal Eden wat meer zekerheid bij gebracht moeten worden. Dat kan alleen als hij in een voor hem veilige omgeving woont bij mensen die hem daar graag bij willen helpen en hem begrijpen. Eventueel aangevuld na een tijdje met een puppycursus. Hij is best leergierig! Een andere stabiele hond (teef) in huis zal hem enorm helpen bij dit proces maar is geen vereiste. Eden is op 6 februari chemisch gecastreerd, omdat hij zo onzeker is wilden we eerst kijken hoe hij op een castratie reageert (bij onzekere honden vaak verkeerd effect). We willen dat nu nog even aanzien.
Eden komt uit Roemenië. Hij werd daar samen met zijn broertjes en zusjes aangeboden gedood te worden. Hij was toen slechts 2 weken oud. Een verzorgster nam de zorg over hen op zich en voedde ze met de fles op. Eden is in gastopvang in Utrecht.
Eden zoekt met SPOED een liefdevolle familie waar hij voor altijd welkom is maar is ook ENORM GEHOLPEN met een ander gastgezin waar minder prikkels zijn!

Geslacht

Reu

Leeftijd

1 t/m 3 jaar

Verblijfplaats

Nederland

Grootte

48

Meer informatie:

Eden gecontroleerd op ziektes als Brucella Canis, Hartworm, Ehrlichia, Parvo, Lyme Anaplasma en Distemper en heeft de cocktailenting, rabiës enting en ziekte van Weil entingen gehad.
Eden beschikt over een paspoort en een chip.

De adoptiebijdrage bedraagt € 370,- per hond. Deze adoptiebijdrage is als volgt opgebouwd:
– De kosten van vaccinaties, paspoort, bloedtesten, castratie/sterilisatie en transport naar Nederland: € 335,00
– De chipregistratie in Nederland wordt door onze vereniging verzorgd. De kosten hiervoor zijn: € 5,00.
– Het gebruik van een veiligheidstuigje ter voorkoming van ontsnapping is verplicht. De kosten voor een tuigje op maat zijn: € 30,00
Deze kosten zijn excl. de kosten die de dierenarts rekent voor de importregistratie. Deze kosten wisselen per dierenarts.

Onze vereniging heeft geen winstoogmerk. Een deel van de opbrengsten wordt gebruikt voor sterilisatieprojecten en medische zorg voor honden in nood.

Verblijfplaats/Shelter:

Gastopvang in Utrecht

Media: