Maak kennis met Buddy

Maak kennis met Buddy

Buddy

  • Geboortejaar: ± 2017
  • Soort: medium 45 cm hoog
  • Geslacht: reu gecastreerd

Dit knappe ventje is Buddy. Een slimmerik en een mazzelaar. Buddy zat samen met Bas (ook ter adoptie op onze site) in de public shelter. Ze hebben zo’n 5 jaar samen hun krappe hok gedeeld. In 2022 wist Buddy te ontsnappen uit de public shelter. Na ± een week werd hij gevangen van straat en werd hij weer teruggebracht naar de public shelter. Dat bleek in februari 2023 redding te zijn. Buddy stond geregistreerd als “nieuwe” hond en kwam zodoende niet op de dodingslijst toen de shelter vol kwam te zitten. Daarom zit Buddy in tegenstelling tot Bas nog wel in de public shelter.
Buddy is goed met andere honden. Hij zal in een nieuwe situatie gebaat zijn bij een ander, stabiel hondenmaatje. Hij heeft een andere hond nodig om zich aan op te kunnen trekken.
Buddy is verlegen naar nieuwe mensen toe. Toch is hij wel nieuwsgierig genoeg om contact te willen maken. Maar dat blijft wat spannend voor hem. We gunnen leuke Buddy heel erg een begripvolle, geduldige familie zodat hij eindelijk een leven krijgt zonder tralies voor zijn neusje. Wie valt er als een blok voor deze knapperd?

Het geboortejaar van Buddy is geschat op 2017.

Wanneer u interesse heeft in Buddy dan gaan wij meer informatie opvragen in Roemenië. Zodra een adoptant zich meldt kan deze lieverd reizen naar Nederland.

Geslacht

Reu

Leeftijd

4 jaar t/m 7 jaar

Verblijfplaats

Roemenië

Grootte

45

Meer informatie:

De honden die reizen zijn gecontroleerd op ziektes als Brucella Canis, Hartworm, Ehrlichia, Parvo, Lyme Anaplasma en Distemper. Ze hebben de cocktailenting, rabiës enting en ziekte van Weil entingen gehad.
Alle honden beschikken over een paspoort en een chip. Maximaal 2 dagen voor vertrek naar Nederland worden ze nog een keer gecheckt door een dierenarts. Ze worden dan ook nog ontwormt en ontvlooid.
Ze reizen over de weg met een erkende en diervriendelijke transporteur. Deze rijdt ongeveer 1 keer per 8 weken. De aankomst is in Utrecht meestal op een zaterdag.

De adoptiebijdrage bedraagt € 370,-. Deze adoptiebijdrage is als volgt opgebouwd:
– De kosten van vaccinaties, paspoort, bloedtesten, castratie/sterilisatie en transport naar Nederland: € 335,00
– De chipregistratie in Nederland wordt door onze vereniging verzorgd. De kosten hiervoor zijn: € 5,00.
– Het gebruik van een veiligheidstuigje ter voorkoming van ontsnapping is verplicht. De kosten voor een tuigje op maat zijn: € 30,00
Deze kosten zijn excl. de kosten die de dierenarts rekent voor de importregistratie. Deze kosten wisselen per dierenarts.

Onze vereniging heeft geen winstoogmerk. Een deel van de opbrengsten wordt gebruikt voor sterilisatieprojecten en medische zorg voor honden in nood.

Verblijfplaats/Shelter:

huidige verblijfplaats: asiel in Roemenië (in een zogenaamd dodingscentrum)

Media: