Maak kennis met Bodza

Maak kennis met Bodza

Bodza

  • Geboortejaar: ± 2018
  • Soort: medium 50 cm hoog
  • Geslacht: teefje gesteriliseerd

Dit mooie, lieve meiske is Bodza. Tot nog toe heeft het haar niet meegezeten in het leven. Het grootste deel van haar leven, heeft ze doorgebracht in de shelter. In 2019 en 2021 is zij geadopteerd geweest in Roemenië. Beide keren werd het leven van Bodza er in ieder geval niet beter van. De eerste keer werd ze teruggebracht omdat de eigenaren toch geen hond wilden hebben en de tweede keer is ze ontsnapt aan de adoptant en de 10 kilometer van haar adoptieadres naar de shelter teruggelopen. Ze stond aan de poort van de shelter en was enorm blij om de verzorgster van de shelter weer terug te zien. Er is toen contact opgenomen met de adoptant die zei: laat haar maar los dan loopt ze wel weer terug. Zo werkt het niet, zei de verzorgster, haal haar maar op. Maar de adoptant kwam nooit meer terug. Zo’n “baasje” verdient natuurlijk überhaupt geen hond en wij gaan nu op zoek naar een baasje wat Bodza wel verdient.
Want Bodza verdient na alle ellende natuurlijk een diamanten mand. Bodza heeft heel veel liefde, aandacht en genegenheid voor haar verzorgster. Ze zet “haar mens” duidelijk op een voetstuk en is enorm mensgericht. Zoenen en knuffelen en springen van blijdschap! Elke keer opnieuw dat ze je ziet. Ondanks dat de mens haar zo teleurgesteld heeft, is haar liefde voor ons soort nog steeds heel puur en onbevangen. Bodza is ook nog slim en leergierig en kan goed aan de lijn lopen.
Hoewel Bodza op zich goed met honden overweg kan, deelt ze liever niets met andere honden en haar baasje al helemaal niet. Ze heeft alle spulletjes, eten en aandacht gewoon het allerliefste voor haar alleen. En geef haar eens ongelijk gezien haar in- en intrieste geschiedenis.
Haar verzorgster heeft Bodza beloofd om nu voor de hoofdprijs te gaan: Een fantastisch thuis waar ze net zoveel aandacht en liefde krijgt als wat ze zelf allemaal te geven heeft. Laat de reacties voor dit allerliefste meiske maar binnenstromen!

Het geboortejaar van Bodza is geschat op ± 2018.

Wanneer u interesse heeft in Bodza dan gaan wij meer informatie opvragen in Roemenië. Zodra een adoptant zich meldt kan deze lieverd reizen naar Nederland.

Geslacht

Teef

Leeftijd

4 jaar t/m 7 jaar

Verblijfplaats

Roemenië

Grootte

50

Meer informatie:

De honden die reizen zijn gecontroleerd op ziektes als Brucella Canis, Hartworm, Ehrlichia, Parvo, Lyme Anaplasma en Distemper. Ze hebben de cocktailenting, rabiës enting en ziekte van Weil entingen gehad.
Alle honden beschikken over een paspoort en een chip. Maximaal 2 dagen voor vertrek naar Nederland worden ze nog een keer gecheckt door een dierenarts. Ze worden dan ook nog ontwormt en ontvlooid.
Ze reizen over de weg met een erkende en diervriendelijke transporteur. Deze rijdt ongeveer 1 keer per 8 weken. De aankomst is in Utrecht meestal op een zaterdag.

De adoptiebijdrage bedraagt € 370,-. Deze adoptiebijdrage is als volgt opgebouwd:
– De kosten van vaccinaties, paspoort, bloedtesten, castratie/sterilisatie en transport naar Nederland: € 335,00
– De chipregistratie in Nederland wordt door onze vereniging verzorgd. De kosten hiervoor zijn: € 5,00.
– Het gebruik van een veiligheidstuigje ter voorkoming van ontsnapping is verplicht. De kosten voor een tuigje op maat zijn: € 30,00
Deze kosten zijn excl. de kosten die de dierenarts rekent voor de importregistratie. Deze kosten wisselen per dierenarts.

Onze vereniging heeft geen winstoogmerk. Een deel van de opbrengsten wordt gebruikt voor sterilisatieprojecten en medische zorg voor honden in nood.

Verblijfplaats/Shelter:

huidige verblijfplaats: asiel in Roemenië (in een zogenaamd dodingscentrum)

Media: