Maak kennis met Bodri

Maak kennis met Bodri

Bodri

Deze kanjer is Bodri. Een verlegen lieverd van ± een jaar of 8.
Hij is absoluut goed met andere honden. Die zijn hem vertrouwd. Naar mensen toe is hij wat voorzichtiger, afwachtend, verlegen. Hij wil contact maken maar, man, wat is dat nog spannend! Bodri vraagt dus om een baasje/vrouwtje met geduld. Een andere stabiele hond waaraan hij zich kan optrekken, zal hem hoogstwaarschijnlijk goed vooruithelpen. Bodri heeft nog geen idee hoe hij aan de lijn moet lopen.
Gezien zijn leeftijd en gebrek aan spontaniteit, liep Bodri daadwerkelijk kans om gedood te worden toen de shelter opnieuw vol kwam te zitten.
Daarom reist Bodri binnenkort af naar Nederland. Hij heeft een opvangplekje gevonden!
Deze informatie wordt dan ook aangevuld op basis van de gegevens van zijn gastgezin.

Het geboortejaar van Bodri is geschat op ± 2015.

 

Geslacht

Reu

Leeftijd

8 jaar en ouder

Verblijfplaats

Roemenië

Grootte

50

Meer informatie:

De honden die reizen zijn gecontroleerd op ziektes als Brucella Canis, Hartworm, Ehrlichia, Parvo, Lyme Anaplasma en Distemper. Ze hebben de cocktailenting, rabiës enting en ziekte van Weil entingen gehad.
Alle honden beschikken over een paspoort en een chip. Maximaal 2 dagen voor vertrek naar Nederland worden ze nog een keer gecheckt door een dierenarts. Ze worden dan ook nog ontwormt en ontvlooid.
Ze reizen over de weg met een erkende en diervriendelijke transporteur. Deze rijdt ongeveer 1 keer per 8 weken. De aankomst is in Utrecht meestal op een zaterdag.

De adoptiebijdrage bedraagt € 370,-. Deze adoptiebijdrage is als volgt opgebouwd:
– De kosten van vaccinaties, paspoort, bloedtesten, castratie/sterilisatie en transport naar Nederland: € 335,00
– De chipregistratie in Nederland wordt door onze vereniging verzorgd. De kosten hiervoor zijn: € 5,00.
– Het gebruik van een veiligheidstuigje ter voorkoming van ontsnapping is verplicht. De kosten voor een tuigje op maat zijn: € 30,00
Deze kosten zijn excl. de kosten die de dierenarts rekent voor de importregistratie. Deze kosten wisselen per dierenarts.

Onze vereniging heeft geen winstoogmerk. Een deel van de opbrengsten wordt gebruikt voor sterilisatieprojecten en medische zorg voor honden in nood.

Verblijfplaats/Shelter:

Binnenkort in gastopvang in Nederland

Media: