Maak kennis met Bo

Maak kennis met Bo

Bo

  • Geboortejaar: ± 2014
  • Soort: medium 45 cm hoog
  • Geslacht: reu gecastreerd

Knappe Bo is een lieve jongen van inmiddels  ± 10jaar oud. Hij is lief in zijn gedrag naar mensen toe.
Bo moet nog leren hoe hij netjes aan de riem hoort te lopen. Hij trekt erg hard aan de riem en wil zodra hij het hok uit is alleen maar rennen, rennen en nog eens rennen. Maar goed, als je bedenkt dat hij al jaren hoofdzakelijk zijn dagen in een krap hok slijt, is dat niet zo gek.
Bo is een ventje wat hoog in zijn energie zit en wat dominant is naar andere honden toe. Hij kan niet met andere reuen overweg.
Met teefjes kan het wel goed gaan maar dat is afhankelijk van hoe de dame in kwestie op hem reageert. Hij heeft een overenthousiaste wijze van begroeten wat niet bij elke dame in de smaak valt. Wanneer de shelter nu opnieuw vol komt te zitten, loopt Bo daadwerkelijk kans om gedood te worden.
Bo is geen beginnershond en beslist niet kant en klaar. Wie vindt het leuk om met deze mooie jongen aan de slag te gaan en hem een mooi leven te geven?

Het geboortejaar van Bo is geschat op ± 2014.

Wanneer u interesse heeft in Bo dan gaan wij meer informatie opvragen in Roemenië. Zodra een adoptant zich meldt kan deze lieverd reizen naar Nederland.

Geslacht

Reu

Leeftijd

8 jaar en ouder

Verblijfplaats

Roemenië

Grootte

45

Meer informatie:

De honden die reizen zijn gecontroleerd op ziektes als Brucella Canis, Hartworm, Ehrlichia, Parvo, Lyme Anaplasma en Distemper. Ze hebben de cocktailenting, rabiës enting en ziekte van Weil entingen gehad.
Alle honden beschikken over een paspoort en een chip. Maximaal 2 dagen voor vertrek naar Nederland worden ze nog een keer gecheckt door een dierenarts. Ze worden dan ook nog ontwormt en ontvlooid.
Ze reizen over de weg met een erkende en diervriendelijke transporteur. Deze rijdt ongeveer 1 keer per 8 weken. De aankomst is in Utrecht meestal op een zaterdag.

De adoptiebijdrage bedraagt € 370,-. Deze adoptiebijdrage is als volgt opgebouwd:
– De kosten van vaccinaties, paspoort, bloedtesten, castratie/sterilisatie en transport naar Nederland: € 335,00
– De chipregistratie in Nederland wordt door onze vereniging verzorgd. De kosten hiervoor zijn: € 5,00.
– Het gebruik van een veiligheidstuigje ter voorkoming van ontsnapping is verplicht. De kosten voor een tuigje op maat zijn: € 30,00
Deze kosten zijn excl. de kosten die de dierenarts rekent voor de importregistratie. Deze kosten wisselen per dierenarts.

Onze vereniging heeft geen winstoogmerk. Een deel van de opbrengsten wordt gebruikt voor sterilisatieprojecten en medische zorg voor honden in nood.

Verblijfplaats/Shelter:

huidige verblijfplaats: asiel in Roemenië (in een zogenaamd dodingscentrum)

Media: