Maak kennis met Beer

Maak kennis met Beer

Beer

Update: op 9 augustus 2022 ontvingen wij het trieste bericht dat Beer is overleden in de shelter. Zij was geopereerd aan een tumor bij haar anus. Wij hadden de kosten betaald. Helaas heeft het niet geleid tot genezing. Rust zacht lieve Beer.

Dit was de tekst toen ze ter adoptie stond.

Beer is een verlegen meiske. Zij had een zwaar leven bij de zigeuners toen zij na een sterilisatie actie in 2018 naar de public shelter is gebracht. Na twee dagen wist Beer te ontsnappen en leefde ze vervolgens een jaar lang op straat. In de zomer van 2019 werd zij gevangen door hondenvangers en werd ze weer teruggebracht naar de public shelter. Beer is bang voor alles wat haar onbekend is; dingen/situaties. Ook het lopen aan de riem moet zij nog leren. Dit vindt Beer erg spannend.
Beer is ondanks alles lief voor ons soort en kan ook prima met haar eigen soortgenootjes overweg.
Wie wil haar laten ervaren dat een hondenleven ook leuk en gezellig kan zijn? Beer verdient het enorm!

Wanneer u interesse heeft in Beer dan gaan wij meer informatie opvragen in Roemenië. Zodra een adoptant zich meldt kan deze lieverd reizen naar Nederland.

Geslacht

Teef

Leeftijd

4 jaar t/m 7 jaar

Verblijfplaats

Roemenië

Grootte

50

Meer informatie:

De honden die reizen zijn gecontroleerd op ziektes als Brucella Canis, Hartworm, Ehrlichia, Parvo, Lyme Anaplasma en Distemper. Ze hebben de cocktailenting, rabiës enting en ziekte van Weil entingen gehad.
Alle honden beschikken over een paspoort en een chip. Maximaal 2 dagen voor vertrek naar Nederland worden ze nog een keer gecheckt door een dierenarts. Ze worden dan ook nog ontwormt en ontvlooid.
Ze reizen over de weg met een erkende en diervriendelijke transporteur. Deze rijdt ongeveer 1 keer per 3 weken. De aankomst is in Utrecht meestal op een zaterdag.

De adoptiebijdrage bedraagt € 325,-. Deze adoptiebijdrage is als volgt opgebouwd:
– De kosten van vaccinaties, paspoort, bloedtesten, castratie/sterilisatie en transport naar Nederland: € 290,00
– De chipregistratie in Nederland wordt door onze vereniging verzorgd. De kosten hiervoor zijn: € 5,00.
– Het gebruik van een veiligheidstuigje ter voorkoming van ontsnapping is verplicht. De kosten voor een tuigje op maat zijn: € 30,00

Onze vereniging heeft geen winstoogmerk. Een deel van de opbrengsten wordt gebruikt voor sterilisatieprojecten en medische zorg voor honden in nood.
Voor informatie over onze adoptieprocedure verwijzen wij u naar deze pagina.

Heeft u interesse om te adopteren vul dan het interesseformulier in voor adoptiehond. U ontvangt daarna bericht zodat we nader kennis gaan maken.

Verblijfplaats/Shelter:

Media: