Maak kennis met Astra

Maak kennis met Astra

Astra

  • Geboortejaar: ± 2017
  • Soort: medium 50 cm hoog
  • Geslacht: teefje gesteriliseerd

Deze lieverd is Astra. Ze komt op deze foto’s niet helemaal lekker uit de verf met haar wat mottige vachtje en norse blik. Duidelijk is te zien dat zij niet de zorg een aandacht krijgt die ze zo verdient.
Astra is goed in haar gedrag naar mensen toe. Toch is zij wel angstig voor de riem. Dit zal zo zijn oorzaken hebben. Wij weten het niet en sommige dingen moet je misschien ook niet willen weten.
Met de andere honden kan Astra prima overweg.
Gezien haar angst voor de riem is een goed afgezette tuin een verplichting om Astra te kunnen adopteren. Zij moet immers nog vertrouwd raken met de riem en het uitlaten. Wellicht is zij ook gebaat bij een stabiel hondenmaatje wat haar het goede voorbeeld kan geven tijdens het “inburgeren” in het Nederlandse hondenleven.
Astra heeft geen staart en zal daarom niets van de tafel zwiepen.
Astra komt binnenkort naar Nederland in opvang. Ze was haar leven niet meer zeker in de Roemeense public shelter.
Deze informatie zal dan ook t.z.t. worden aangepast op basis van de gegevens van haar gastgezin.

Het geboortejaar van Astra is geschat op ± 2017.

Wanneer u interesse heeft in Astra dan gaan wij meer informatie opvragen in Roemenië. Zodra een adoptant zich meldt kan deze lieverd reizen naar Nederland.

Geslacht

Teef

Leeftijd

4 jaar t/m 7 jaar

Verblijfplaats

Roemenië

Grootte

50

Meer informatie:

De honden die reizen zijn gecontroleerd op ziektes als Brucella Canis, Hartworm, Ehrlichia, Parvo, Lyme Anaplasma en Distemper. Ze hebben de cocktailenting, rabiës enting en ziekte van Weil entingen gehad.
Alle honden beschikken over een paspoort en een chip. Maximaal 2 dagen voor vertrek naar Nederland worden ze nog een keer gecheckt door een dierenarts. Ze worden dan ook nog ontwormt en ontvlooid.
Ze reizen over de weg met een erkende en diervriendelijke transporteur. Deze rijdt ongeveer 1 keer per 8 weken. De aankomst is in Utrecht meestal op een zaterdag.

De adoptiebijdrage bedraagt € 370,-. Deze adoptiebijdrage is als volgt opgebouwd:
– De kosten van vaccinaties, paspoort, bloedtesten, castratie/sterilisatie en transport naar Nederland: € 335,00
– De chipregistratie in Nederland wordt door onze vereniging verzorgd. De kosten hiervoor zijn: € 5,00.
– Het gebruik van een veiligheidstuigje ter voorkoming van ontsnapping is verplicht. De kosten voor een tuigje op maat zijn: € 30,00
Deze kosten zijn excl. de kosten die de dierenarts rekent voor de importregistratie. Deze kosten wisselen per dierenarts.

Onze vereniging heeft geen winstoogmerk. Een deel van de opbrengsten wordt gebruikt voor sterilisatieprojecten en medische zorg voor honden in nood.

Verblijfplaats/Shelter:

Binnenkort in gastopvang in Nederland

Media: