Maak kennis met Anja

Maak kennis met Anja

Anja

  • Geboortejaar: ± 2014
  • Soort: medium 50 cm hoog
  • Geslacht: teefje gesteriliseerd

Deze knappe dame is Anja. Ze is afkomstig uit de public shelter in Roemenië.
Anja zat al enige jaren in de shelter toen deze in februari van 2023 vol kwam te zitten. Haar leven hing aan een zijdedraadje en we hebben haar toen over laten brengen naar een privé shelter. Sinds juni 2023 is deze knappe dame in gastopvang in Nederland. Haar gastgezin verteld over haar:
“Anja is een vrolijke, lachende hond. Een blij ei! Ze kan met andere honden maar raakt geïrriteerd van kleine hondjes. Waarschijnlijk vindt ze het te druk in een grote roedel. Ze is vriendelijk naar mensen maar houdt afstand. Zij bepaalt hoe dichtbij ze komt. Elke morgen begroet ze de mensen vriendelijk, duwt haar snuit tegen me aan en dan vindt ze het wel genoeg. Verdere aanrakingen accepteert ze niet. Ze kan nog niet aangelijnd worden en doet haar behoefte in de tuin.”
Anja verblijft momenteel dus in een grote roedel. Dit blijkt niet de ideale situatie voor haar. Daarom zijn we op zoek naar een andere opvangplek of, en dat zou natuurlijk helemaal geweldig zijn, een adoptant! Volgens de gegevens vanuit Roemenië kan Anja met katten. Haar zoon Bobbie woont alweer enige jaren diktevreden in Nederland. Wij gunnen zijn moeder ook een heerlijk hondenleven!
Wie wil mooie maar verlegen Anja opvangen of adopteren?

Geslacht

Teef

Leeftijd

8 jaar en ouder

Verblijfplaats

Nederland

Grootte

50

Meer informatie:

De honden die wij helpen in Roemenië en die reizen worden voor vertrek gecontroleerd op ziektes als Brucella Canis, Hartworm, Ehrlichia, Parvo, Lyme Anaplasma en Distemper. Ze hebben de cocktailenting, rabiës enting en ziekte van Weil entingen gehad.
Alle honden beschikken over een paspoort en een chip.

De adoptiebijdrage bedraagt € 370,- per hond. Deze adoptiebijdrage is als volgt opgebouwd:
– De kosten van vaccinaties, paspoort, bloedtesten, castratie/sterilisatie en transport naar Nederland: € 335,00
– De chipregistratie in Nederland wordt door onze vereniging verzorgd. De kosten hiervoor zijn: € 5,00.
– Het gebruik van een veiligheidstuigje ter voorkoming van ontsnapping is verplicht. De kosten voor een tuigje op maat zijn: € 30,00
Deze kosten zijn excl. de kosten die de dierenarts rekent voor de importregistratie. Deze kosten wisselen per dierenarts.

Onze vereniging heeft geen winstoogmerk. Een deel van de opbrengsten wordt gebruikt voor sterilisatieprojecten en medische zorg voor honden in nood.

Verblijfplaats/Shelter:

Gastopvang in Friesland

Media: