Maak kennis met Lilla

Maak kennis met Lilla

Lilla

  • Geboortejaar: ± 2023
  • Soort: medium 45 cm hoog
  • Geslacht: teefje gesteriliseerd

Deze prachtige dame met haar lieve zachte blik is Lilla. Ze is in 2022 geboren en kent maar weinig van het leven buiten de shelter. Ze was nog maar een pup toen ze in de shelter terecht kwam. Doordat haar wereld altijd zo klein is geweest, is ze wat onzeker en afwachtend in nieuwe situaties. Toch is ze wel nieuwsgierig en uiteindelijk wint de nieuwsgierigheid het! Ze is slim en leert snel. Er wordt al met haar geoefend met het lopen aan de lijn. Lilla kan niet wachten om de wereld buiten de shelter te gaan ontdekken!
Zij is vriendelijk en lief naar mensen toe en ook dikke maatjes met alle andere honden. Met haar prachtige zwarte vachtje wordt het voor haar nog lastiger dan voor andere honden om in Roemenië een thuis te vinden. Dat geeft niets! We proberen het natuurlijk gewoon in Nederland en hopen dat ze snel de bus in kan op weg naar haar gouden mandje!

Wanneer u interesse heeft in Lilla dan gaan wij meer informatie opvragen in Roemenië. Zodra een adoptant zich meldt kan deze lieverd reizen naar Nederland.

Geslacht

Teef

Leeftijd

1 t/m 3 jaar

Verblijfplaats

Roemenië

Grootte

45

Meer informatie:

De honden die reizen zijn gecontroleerd op ziektes als Brucella Canis, Hartworm, Ehrlichia, Parvo, Lyme Anaplasma en Distemper. Ze hebben de cocktailenting, rabiës enting en ziekte van Weil entingen gehad.
Alle honden beschikken over een paspoort en een chip. Maximaal 2 dagen voor vertrek naar Nederland worden ze nog een keer gecheckt door een dierenarts. Ze worden dan ook nog ontwormt en ontvlooid.
Ze reizen over de weg met een erkende en diervriendelijke transporteur. Deze rijdt ongeveer 1 keer per 8 weken. De aankomst is in Utrecht meestal op een zaterdag.

De adoptiebijdrage bedraagt € 370,-. Deze adoptiebijdrage is als volgt opgebouwd:
– De kosten van vaccinaties, paspoort, bloedtesten, castratie/sterilisatie en transport naar Nederland: € 335,00
– De chipregistratie in Nederland wordt door onze vereniging verzorgd. De kosten hiervoor zijn: € 5,00.
– Het gebruik van een veiligheidstuigje ter voorkoming van ontsnapping is verplicht. De kosten voor een tuigje op maat zijn: € 30,00
Deze kosten zijn excl. de kosten die de dierenarts rekent voor de importregistratie. Deze kosten wisselen per dierenarts.

Onze vereniging heeft geen winstoogmerk. Een deel van de opbrengsten wordt gebruikt voor sterilisatieprojecten en medische zorg voor honden in nood.
Voor informatie over onze adoptieprocedure verwijzen wij u naar deze pagina.

Heeft u interesse om te adopteren vul dan het interesseformulier in voor adoptiehond. U ontvangt daarna bericht zodat we nader kennis gaan maken.

Verblijfplaats/Shelter:

huidige verblijfplaats: asiel in Roemenië (in een zogenaamd dodingscentrum)

Media: