Op deze pagina leest u informatie over adoptie of gastgezin. De linkerkolom legt alles uit over adopteren, de rechterkolom vertelt u alles over wat het inhoudt om gastgezin te zijn. Heeft u vragen, belt u gerust!

adoptie

Wanneer u een hond hebt gezien waar uw interesse naar uit gaat kunt u het intakeformulier voor adoptiehond invullen.

Als u nadere vragen hebt over de hond belt u met 06-39469840. Wij vragen uw begrip dat wij niet altijd meteen de telefoon kunnen opnemen omdat dit vrijwilligerswerk is en wij allemaal daarnaast een reguliere baan hebben. U kunt de voicemail inspreken en wij garanderen u dat u dezelfde dag nog wordt teruggebeld.

Uiteraard willen wij er zeker van zijn dat de honden goed terecht komen. Daarom bestaat de intake uit verschillende fases:

  • Het invullen van de schriftelijke intakeformulier
  • Na binnenkomst formulier wordt er telefonisch contact met u opgenomen
  • Daarna wordt u in contact gebracht met het gastgezin zodat u alles over het gedrag van de hond kunt vragen
  • Hierna wordt er een kennismakingsgesprek ingepland bij u thuis

Deze procedure lijkt lang maar kan meestal al snel worden gerealiseerd. Ook kunt u tijdens de intakeprocedure al een afspraak maken met het gastgezin om kennis te maken met de hond van uw keuze.

De honden zitten op verschillende plekken in het land. Ook kan de hond nog in het buitenland verblijven. We hebben bij de omschrijving van de hond de provincie of land vermeld waar de hond verblijft.

Als de intake positief is verlopen en de kennismaking met de hond dan kan de adoptie overeenkomst worden getekend. Hierin leggen we een aantal afspraken vast. Adoptie houdt in dat mocht u door wijzigingen in uw leefsituatie ooit niet meer voor de hond kunnen zorgen, deze altijd terug komt bij ons. Onze honden zijn er van gegarandeerd dat zij niet meer in een asiel terecht komen.

De adoptiebijdrage is € 280,00. Daarnaast registreren wij de chip op naam van de adoptant deze kosten zijn € 5,00 en worden aan de adoptant doorberekend. Wij noemen dit een bijdrage omdat de meeste adoptie’s de kosten niet dekken. Vroeger kon voor € 50,00 in Spanje een gesteriliseerde of gecastreerde hond volledig ge-ent uit een asiel worden gehaald. Die tijden zijn voorbij. Wij betalen kosten voor chip, entingen, paspoort, sterilisatie of castratiekosten, ontworming, ontvlooing, bloedtesten en kosten voor transport naar Nederland. Daarnaast hebben we soms medische kosten voor honden die in Nederland in gastopvang zitten. Ook komt het voor dat wij pensionkosten in het buitenland betalen als wij hebben gevraagd bepaalde honden uit een dodingscentrum te redden of van straat te halen en deze nog niet kunnen reizen.

Proefperiode: Onze standaard proefperiode is 14 dagen. Hierin kunt u vaak wel zien of u een “klik” met de hond hebt, of de klik er ook is tussen eventueel andere huisdieren en huisgenoten. Mocht u binnen de proefperiode afstand doen van de hond dan krijgt u nadat de hond is ge-heradopteerd 80% van uw betaalde adoptiegeld terug.

Onze honden zijn ge-ent, hebben paspoort, chip, zoveel mogelijk gecastreerd of gesteriliseerd en beschikken over een gezondheidsverklaring

De honden uit Roemenie worden standaard getest op de meest voorkomende ziektes daar: Brucella Canis, Hartworm, Ehrlichia, Parvo, Lyme Anaplasma en Distemper. Honden uit Spanje of Zuid-Europa worden getest op Leishmania, Ehrlichia, Hartworm en Rickettsia

Ze hebben de cocktailenting, rabies enting en ziekte van Weil entingen gehad.
Ze beschikken over paspoort en chip. Maximaal 2 dagen voor vertrek naar Nederland worden ze nog een keer gecheckt door een dierenarts. Ze worden dan ook nog ontwormt en ontvlooid.

Nazorg

Na adoptie neemt iemand van het team nazorg, contact met u op om te informeren hoe het gaat. Nazorg kan plaatsvinden door het gastgezin of door iemand anders van onze vereniging. Wij staan voor u klaar om u te begeleiden en van advies te voorzien. Na verloop van tijd zullen er minder contactmomenten zijn. Wij vragen u zelf ook initiatief te nemen contact met ons te zoeken als er problemen zijn of als u vragen hebt. Wij vinden het leuk als u ons zo nu en dan een berichtje stuurt over hoe het gaat met de hond. Ook vinden wij het leuk om foto’s te krijgen, deze sturen wij altijd door naar de hondenredders in het buitenland. Wij plaatsen foto’s niet zomaar op onze website of Facebook, dit doen wij pas nadat wij toestemming hebben gekregen van u.

Wilt u het intakeformulier invullen voor een hond waar uw keuze op is gevallen, klik u dan hier.

lief en dapper

Karia inmiddels al geadopteerd!

gastgezin

Gastgezin? Wat houdt dat in? Een veelgestelde vraag. Gastgezinnen zijn onmisbaar, zij hebben een hele belangrijke rol binnen onze vereniging. Kort gezegd is een gastgezin de eerste tijdelijke opvang voor een hond die uit het buitenland komt. Een gastgezin leert de (buitenlandse) hond wennen aan het leven in Nederland (of Belgie of Duitsland). Het gastgezin zorgt voor de hond tot er een adoptant is gevonden. Het gastgezin wordt meegenomen in de intakeprocedure daarvan en geeft advies. Ook zal het gastgezin in contact zijn met de kandidaat adoptant over het gedrag van de hond. Immers, het gastgezin kent de hond het beste in het dagelijkse doen en laten.

Het gastgezin maakt samen met ons een profiel op. Hoe gedraagt de hond zich ten op zichte van andere honden, katten, andere huisdieren. Kan de hond bij kinderen? Wandelt de hond mee aan de riem? Hoe gedraagt de hond zich op straat? Kan de hond alleen zijn? Is de hond zindelijk? Hoe begeleid je de hond en wat heeft de hond nodig?Hele belangrijke vragen en antwoorden om tot een goede adoptie van een (buitenlandse) hond te komen.

Ook levert het gastgezin foto’ s aan en updates over de hond aan de vereniging. Samen kijken we welke omschrijving het beste past bij de hond.

Vaak komen honden uit het buitenland uit een asielsituatie, getraumatiseerde situatie of heeft de hond op straat geleefd. Door de professionele zorg die een gastgezin geeft krijgt de hond kans en tijd om te herstellen en klaar gemaakt te worden voor zijn/haar forever home. Gelukkig zijn niet alle honden getraumatiseerd en wordt er overlegd met het gastgezin welke hond het beste past in zijn/haar/hun situatie. U ontvangt van ons hulp en begeleiding.

De kosten van voer komen voor rekening van het gastgezin. Dierenartskosten worden door de vereniging vergoed. Ook haalt het gastgezin de hond op de dag van aankomst uit Roemenie op een afgesproken plek op. Meestal is dit in het midden van het land maar dat hangt af van de situatie. We werken met een gastgezin overeenkomst.

Het gastgezin draagt bij aan de adoptieprocedure door informatie te geven over het gedrag van de hond. De vereniging doet de selectie van de kandidaten: de intakeprocedure en beslissing over of de adoptie wel of niet kan doorgaan. Dit gebeurd in samenwerking met het gastgezin waarin de intake procedure van de vereniging nauw gevolg moet worden. Onze werkwijze staat onder controle van de Nederlandse overheid.

Al onze honden zijn gezond, volledig geënt en ontwormt/ontvlooid en zijn voorzien van paspoort en chip. Wij staan ingeschreven bij het NVWA en gezondheidsdienst voor dieren en werken alleen samen met betrouwbare contacten in het buitenland. Wij werken volgens de Europese richtlijnen.

Denkt u deze mooie rol te kunnen vervullen? gastgezin Vul dan het intake formulier in. Wij zullen daarna telefonisch contact met u opnemen en een kennismakingsgesprek aan huis voeren. Voor meer informatie kunt ons ook bellen of mailen.