Nihla (gereserveerd)

 • geslacht: Teefje, gesteriliseerd
 • soort: mix medium, ± 45 cm hoog
 • huidige verblijfplaats: gastgezin in Nederland
 • Geboortedatum: medio 2016
 • land herkomst: Roemenië
 • Lieve Nihla komt uit Roemenië en werd in september 2018 geadopteerd in Nederland door een lieve familie. Door persoonlijke omstandigheden, wat niets met Nihla te maken heeft, moet de familie tot groot verdriet een ander adres zoeken voor Nihla.
  Nihla is een schat van een hond. Ze doet geen vlieg kwaad. Ook niet als ze bang is. Ze is lief naar kinderen, katten andere honden, mensen. Nihla is wel erg onzeker en kan bijvoorbeeld bang zijn voor de wilde bewegingen en geluiden van vreemde kinderen, vuurwerk etc.. Nihla kwam al erg onzeker aan vanuit Roemenië waar ze ook geen leuk verleden heeft gehad. Soms kan ze een beetje trillen terwijl er voor ons mensen ogenschijnlijk niets aan de hand is.
  Nihla vind het heerlijk om mee te gaan naar het bos. Daar kan ze ook loslopen. Daar kan ze zich lekker uitleven en gaat leuk speels graven en snuffelen. Uiteraard zal Nihla wel de eerste maanden na adoptie niet losgelaten mogen worden omdat ze eerst moet wennen aan haar nieuwe familie en omgeving.
  Echt speels is ze niet. Spelen met stokken of een bal is niet echt haar ding. Nihla kan enkele uurtjes alleen thuis zijn ze blaft niet en sloopt niets. Ze kan het prima vinden met de in huis aanwezige kat ondanks dat deze in het begin niet aardig was naar Nihla. Maar zelfs met een blazende kat laat Nihla zich niet uitdagen, Nihla bijt niet en reageert daar niet op.
  Nihla is trouw, rustig en lief. Ze ligt in haar eigen mand. Commando’s kent ze niet maar ze snapt inmiddels wel wat er van haar verwacht wordt. Ze is zindelijk. Ze is niet gewend om op de bank te slapen of in de slaapkamer te komen. Ze is niet waaks. Ze kan mee met de auto maar in de auto is ze wat nerveus. Nihla kan trappen lopen als dat moet.
  We zoeken voor Nihla mensen met enige ervaring met honden. Mensen die weten hoe ze met haar onzekerheid overweg moeten. Nihla past niet bij mensen die schreeuwen of die corrigerende tikken uitdelen. Daar zou ze nog meer angstig van worden. We zoeken mensen met geduld en begrip. Een al aanwezige stabiele hond in huis zal best kunnen meehelpen zodat Nihla zich daar aan kan op trekken maar dit is geen echte must.
  Nihla zal na her-adoptie weer moeten wennen aan de nieuwe situatie waar tijd voor nodig is.
  Wie wil deze lieve meid die bovendien ook nog prachtig is om te zien een gouden mandje geven?

  Ze is in oktober 2019 voor het laatst gevaccineerd (cocktail enting en ziekte van Weil).

  De honden die wij helpen in Roemenië en die reizen, zijn voor vertrek gecontroleerd op ziektes als Brucella Canis, Hartworm, Ehrlichia, Parvo, Lyme Anaplasma en Distemper.
  Alle honden beschikken over een paspoort en een chip.

  De chipregistratie wordt door onze vereniging verzorgd. De adoptiebijdrage is € 150,-.
  Dit is een bijdrage voor de kosten van de chipregistratie en er wordt een deel gebruikt voor sterilisatieprojecten en medische zorg voor de honden in nood.
  Onze vereniging heeft geen winstoogmerk.

  Voor informatie over onze adoptieprocedure verwijzen wij u naar deze pagina.

  Heeft u interesse om te adopteren vul dan het interesseformulier in voor adoptiehond. U ontvangt daarna bericht zodat we nader kennis gaan maken.

Picur

 • geslacht: Teefje, wordt nog gesteriliseerd
 • soort: mix medium ± 45 cm hoog
 • huidige verblijfplaats: asiel in Roemenië (in een zogenaamd dodingscentrum)
 • Geboortedatum: December 2018
 • land herkomst: Roemenië
 • Dit lieve meiske is Picur. Ze is een mooie en lieve jonge dame die goed kan opschieten met de andere honden. Van de aandacht van mensen geniet zij ook! Deze lieverd krijgt nu niet de aandacht die zij verdient. Daarom is het de hoogste tijd dat dit lieve meiske haar liefdevolle thuis gaat vinden. Wie vindt het leuk om Picur kennis te laten maken met de leuke kanten van het hondenleven?

  Wanneer u interesse heeft in deze hond dan gaan wij meer informatie opvragen in Roemenië. Zodra een adoptant zich meldt kan deze lieverd reizen naar Nederland.

  De honden die reizen zijn gecontroleerd op ziektes als Brucella Canis, Hartworm, Ehrlichia, Parvo, Lyme Anaplasma en Distemper. Ze hebben de cocktailenting, rabiës enting en ziekte van Weil entingen gehad.
  Alle honden beschikken over een paspoort en een chip. Maximaal 2 dagen voor vertrek naar Nederland worden ze nog een keer gecheckt door een dierenarts. Ze worden dan ook nog ontwormt en ontvlooid.
  Ze reizen over de weg met een erkende en diervriendelijke transporteur. Deze rijdt ongeveer 1 keer per 3 weken. De aankomst is in Utrecht meestal op een zondag.

  De adoptiebijdrage bedraagt € 325,-. Deze adoptiebijdrage is als volgt opgebouwd:
  – De kosten van vaccinaties, paspoort, bloedtesten, castratie/sterilisatie en transport naar Nederland: € 290,00
  – De chipregistratie in Nederland wordt door onze vereniging verzorgd. De kosten hiervoor zijn: € 5,00.
  – Het gebruik van een veiligheidstuigje ter voorkoming van ontsnapping is verplicht. De kosten voor een tuigje op maat zijn: € 30,00

  Onze vereniging heeft geen winstoogmerk. Een deel van de opbrengsten wordt gebruikt voor sterilisatieprojecten en medische zorg voor honden in nood.
  Voor informatie over onze adoptieprocedure verwijzen wij u naar deze pagina.

  Heeft u interesse om te adopteren vul dan het interesseformulier in voor adoptiehond. U ontvangt daarna bericht zodat we nader kennis gaan maken.

Victor

 • geslacht: Reutje, gecastreerd
 • soort: Mix medium, ± 50 cm hoog
 • huidige verblijfplaats: Amsterdam
 • Geboortedatum: 2015
 • land herkomst: Servie
  • Victor is een kruising hond middenslag, gecastreerde reu. Zijn schouderhoogte is 50 cm, hij weegt 14 kilo. Victor is geboren in Servië op 30 maart 2015. Hij is ruim twee jaar geleden gevonden door een meisje in de omgeving van Nis. Daar is hij opgevangen in een asiel. Hij is vermoedelijk aangereden waardoor hij zijn linkervoorpoot mist. We weten niet exact wat er met hem gebeurd is. Wij delen Victor op verzoek van de huidige eigenaar. De adoptieprocedure verloopt ook via de eigenaar.

   We zoeken met spoed een huis voor lieve Victor; een kruising middenslag van vier jaar. Victor is sinds medio juni in Nederland en daar ook te bezoeken. Helaas is de drukke stad geen goede omgeving voor hem; er zijn teveel prikkels, dus we zoeken dringend een plek voor hem buiten de stad waar hij met een ervaren baas (en een stabiele andere hond?) rustig kan wennen aan zijn nieuwe omgeving.
   Victor is geboren in Servië en ruim twee jaar geleden gevonden op straat. Sindsdien heeft hij in een asiel geleefd. Hij is een kruising middenslag van ongeveer 50 cm, gecastreerd en weegt 14 kilo. Vermoedelijk is hij ooit aangereden waardoor hij nu zijn linkervoorpoot mist. Hij heeft er overigens geen last van. Hij loopt wel een beetje anders, maar rent als de snelste! Victor kan netjes aan de lijn lopen. Hij is ook zindelijk en kan een tijdje alleen thuisblijven.
   Zijn huidige opvangadres vertelt over hem: In huis is Victor superlief. Hij een enorme knuffelkont en gaat dan helemaal op z’n rug liggen om lekker te worden gekroeld. Hij ligt ook graag tegen je aan. Je maakt hem enorm blij met vliegenvang en snuffelspelletjes en kauwbotjes. Hij is slim en heeft inmiddels wat commando’s onder de knie en reageert goed op zijn naam. Ook met onze Yorkshire terrier kan hij het vinden. Victor kent geen baknijd met eten.
   Buiten moet Victor nog veel leren. Hij is alert op de omgeving en nog niet goed gewend aan plotselinge geluiden, andere honden en bewegingen. Dan schrikt hij en begint dan te blaffen of te grommen. We zijn hier mee aan het oefenen maar dit moet verder worden opgebouwd. De drukte van de stad biedt hem niet de mogelijkheid om rustig hond te zijn. Omdat hij een hoge aaibaarheidsfactor heeft, wandelen we nu buiten met een muilsnuitje om, zodat mensen afstand houden. Dat helpt hem. Het gele lintje (niet aanraken of aanhalen) hiep helaas onvoldoende in de stad.
   Grotere kinderen zijn geen probleem, met ons nichtje van 17 ging hij prima om; gezien zijn gedrag is het beter dat Victor niet bij huishoudens met kleine kinderen of katten wordt geplaatst.

   Kan in lift: ja
   Kan in bench: nee
   Kan met katten: nee
   Kan met kleine kinderen: onbekend
   Kan met oudere/ grote kinderen: ja
   Gewend aan een tuig: ja, draagt veiligheidstuigje en ook een halsband
   Trekt aan de riem: nee
   Kan met andere honden: ja, mits rustig opgebouwd

   Victor is gevaccineerd, gecastreerd, heeft paspoort en geregistreerde chip.
   De chipregistratie in Nederland wordt door onze vereniging verzorgd. De adoptiebijdrage is 150 euro.
   Voor informatie over onze adoptieprocedure verwijzen wij u naar deze pagina.

   Heeft u interesse om te adopteren vul dan het interesseformulier in voor adoptiehond. U ontvangt daarna bericht zodat we nader kennis gaan maken.

Vanda

 • geslacht: teefje, gesteriliseerd
 • soort:mix medium-klein, ca 40 cm hoog
 • huidige verblijfplaats: particuliere opvang in Friesland (K)
 • Geboortedatum:15-05-2017
 • land herkomst: Roemenië
 • Vanda is het zusje van Beauty en Kuky. Zij zijn samen met hun moeder gevonden in Roemenie, meegenomen door een vrijwilligster en goed verzorgd in Roemenie. Inmiddels zijn de pupjes uitgegroeid tot mooie jonge dames! Vanda is een lief en speels hondje. Wanneer ze bang ergens voor is, bevriest ze. Ze is inmiddels in Nederland (sinds begin mei 2019) en ze heeft het erg moeilijk zonder haar moeder en zusjes. Ze moet leren op eigen benen te staan. Ze heeft zo hard een baasje nodig die haar het zelfvertrouwen kan geven. En tijd en geduld heeft en geniet van haar stapjes vooruit. Iemand met een tuin is een vereiste omdat Vanda ook niet gewend is aan de riem en nog bang is voor mensen.

  Vanda is gecontroleerd op ziektes als Brucella Canis, Hartworm, Ehrlichia, Parvo, Lyme Anaplasma en Distemper. Ze heeft de cocktailenting, rabiës enting en ziekte van Weil entingen gehad.
  Ze beschikt over een paspoort en een chip.

  De adoptiebijdrage bedraagt € 325,-. Deze adoptiebijdrage is als volgt opgebouwd:
  – De kosten van vaccinaties, paspoort, bloedtesten, castratie/sterilisatie en transport naar Nederland: € 290,00
  – De chipregistratie in Nederland wordt door onze vereniging verzorgd. De kosten hiervoor zijn: € 5,00.
  – Het gebruik van een veiligheidstuigje ter voorkoming van ontsnapping is verplicht. De kosten voor een tuigje op maat zijn: € 30,00

  Onze vereniging heeft geen winstoogmerk. Een deel van de opbrengsten wordt gebruikt voor sterilisatieprojecten en medische zorg voor honden in nood.

  Voor informatie over onze adoptieprocedure verwijzen wij u naar deze pagina.

  Heeft u interesse om te adopteren vul dan het interesseformulier in voor adoptiehond. U ontvangt daarna bericht zodat we nader kennis gaan maken.

Leanka

 • geslacht: Teefje, gesteriliseerd
 • soort: Mix medium, ± 45 cm hoog
 • huidige verblijfplaats: Roemenië (A)
 • Geboortedatum: 2016
 • land herkomst: Roemenië
 • Mooie Leanka is in 2018 van straat gehaald vanwege een sterilisatie project. Een vrijwilligster heeft haar mee naar huis genomen om haar rustig te laten herstellen. De vrijwilligster kon dit lieve meiske niet meer terug de straat op sturen. Helaas kan Leanka niet bij de vrijwilligster blijven wonen. Leanka kan namelijk niet goed met andere teefjes overweg. Nu woont zij echter wel met twee teefjes samen. Dit is erg lastig. Lieve Leanka is wel heel leuk in haar gedrag naar kinderen toe. Met reutjes en katten kan zij ook heel goed overweg. Leanka kan al goed aan de riem lopen. Verder wordt zij omschreven als een innemende en vooral ook heel lieve hond die gek is op knuffelen. Leanka is daarom op zoek naar iemand die elke dag lekker met haar wil knuffelen. Leanka is een energieke hond die graag mee op pad gaat. Een huis met een tuin waar ze in kan spelen is daarom noodzakelijk. Wie valt er voor deze mooie en lieve dame?

  Wanneer u interesse heeft in deze hond dan gaan wij meer informatie opvragen in Roemenië. Zodra een adoptant zich meldt kan deze lieverd reizen naar Nederland.

  De honden die reizen zijn gecontroleerd op ziektes als Brucella Canis, Hartworm, Ehrlichia, Parvo, Lyme Anaplasma en Distemper. Ze hebben de cocktailenting, rabiës enting en ziekte van Weil entingen gehad.
  Alle honden beschikken over een paspoort en een chip. Maximaal 2 dagen voor vertrek naar Nederland worden ze nog een keer gecheckt door een dierenarts. Ze worden dan ook nog ontwormt en ontvlooid.
  Ze reizen over de weg met een erkende en diervriendelijke transporteur. Deze rijdt ongeveer 1 keer per 3 weken. De aankomst is in Utrecht meestal op een zondag.

  De adoptiebijdrage bedraagt € 325,-. Deze adoptiebijdrage is als volgt opgebouwd:
  – De kosten van vaccinaties, paspoort, bloedtesten, castratie/sterilisatie en transport naar Nederland: € 290,00
  – De chipregistratie in Nederland wordt door onze vereniging verzorgd. De kosten hiervoor zijn: € 5,00.
  – Het gebruik van een veiligheidstuigje ter voorkoming van ontsnapping is verplicht. De kosten voor een tuigje op maat zijn: € 30,00

  Onze vereniging heeft geen winstoogmerk. Een deel van de opbrengsten wordt gebruikt voor sterilisatieprojecten en medische zorg voor honden in nood.

  Voor informatie over onze adoptieprocedure verwijzen wij u naar deze pagina.

  Heeft u interesse om te adopteren vul dan het interesseformulier in voor adoptiehond. U ontvangt daarna bericht zodat we nader kennis gaan maken.

  1. Leanka video-1552763747

  2. Leanka video-1552763673


Pages:  12345...»