Suna

 • geslacht: Teefje, gesteriliseerd
 • soort: mix klein, 42 cm hoog
 • huidige verblijfplaats: particulier gezin in Brasov-Roemenië
 • Geboortedatum: ± juni 2020
 • land herkomst: Roemenië
 • Dit kleine lieve meiske is Suna. Haar huidige baasjes hebben onze vrijwilligster in Roemenië gevraagd om hen te helpen met het vinden van een liefdevol thuis voor haar.
  Suna woont nu bij een jonge vrouw en haar moeder. De jonge vrouw is haar baasje. Echter, deze dame is erg druk met haar studie aan de universiteit en haar baan daarnaast. Daarom hielp haar moeder haar met de verzorging van Suna. Ongeveer een jaar geleden kreeg de moeder gezondheidsproblemen en sindsdien is het voor haar niet meer mogelijk om met Suna op stap te gaan. Het lukt haar niet meer om Suna alle zorg en aandacht te geven die zij verdient. Vanwege het drukke leven van de jonge vrouw met studie en werk, redt zij het niet om zonder hulp van haar moeder voor Suna te zorgen. Daarom nemen zij met pijn in hun hart afscheid van Suna zodra er voor haar een beter thuis is gevonden. Ze houden erg veel van dit kleine moppie en dit besluit valt hen erg zwaar.
  Suna is de vriendelijkheid zelve naar alles en iedereen. Een schattig meiske wat met niemand problemen heeft. Ze kan uitstekend overweg met andere honden. Ook met katten heeft Suna geen problemen, soms is een ze zelfs een beetje bang van die rare beesten.
  Suna is bang voor vuurwerk en andere harde geluiden zoals het geronk van zware vrachtwagens en motoren e.d..
  Na haar sterilisatie is Suna te dik geworden. Voor haar welzijn zou het fijn zijn wanneer ze een paar kilo’s kwijtraakt. Wie kan dit lieve moppie alle aandacht, zorg en liefde geven die zij zo enorm verdient zodat moeder en dochter haar met een gerust hart kunnen laten gaan?

  Wanneer u interesse heeft in Suna gaan wij meer informatie opvragen in Roemenië. Zodra een adoptant zich meldt kan deze lieverd reizen naar Nederland.

  De honden die reizen zijn gecontroleerd op ziektes als Brucella Canis, Hartworm, Ehrlichia, Parvo, Lyme Anaplasma en Distemper. Ze hebben de cocktailenting, rabiës enting en ziekte van Weil entingen gehad.
  Alle honden beschikken over een paspoort en een chip. Maximaal 2 dagen voor vertrek naar Nederland worden ze nog een keer gecheckt door een dierenarts. Ze worden dan ook nog ontwormt en ontvlooid.
  Ze reizen over de weg met een erkende en diervriendelijke transporteur. Deze rijdt ongeveer 1 keer per 3 weken. De aankomst is in Utrecht meestal op een zaterdag.

  De adoptiebijdrage bedraagt € 325,-. Deze adoptiebijdrage is als volgt opgebouwd:
  – De kosten van vaccinaties, paspoort, bloedtesten, castratie/sterilisatie en transport naar Nederland: € 290,00
  – De chipregistratie in Nederland wordt door onze vereniging verzorgd. De kosten hiervoor zijn: € 5,00.
  – Het gebruik van een veiligheidstuigje ter voorkoming van ontsnapping is verplicht. De kosten voor een tuigje op maat zijn: € 30,00

  Onze vereniging heeft geen winstoogmerk. Een deel van de opbrengsten wordt gebruikt voor sterilisatieprojecten en medische zorg voor honden in nood.
  Voor informatie over onze adoptieprocedure verwijzen wij u naar deze pagina.

  Heeft u interesse om te adopteren vul dan het interesseformulier in voor adoptiehond. U ontvangt daarna bericht zodat we nader kennis gaan maken.