Victor

 • geslacht: Reutje, gecastreerd
 • soort: Mix medium, ± 50 cm hoog
 • huidige verblijfplaats: Amsterdam
 • Geboortedatum: 2015
 • land herkomst: Servie
 • Victor is een kruising hond middenslag, gecastreerde reu. Zijn schouderhoogte is 50 cm, hij weegt 14 kilo. Victor is geboren in Servië op 30 maart 2015. Hij is ruim twee jaar geleden gevonden door een meisje in de omgeving van Nis. Daar is hij opgevangen in een asiel. Hij is vermoedelijk aangereden waardoor hij zijn linkervoorpoot mist. We weten niet exact wat er met hem gebeurd is. Wij delen Victor op verzoek van de huidige eigenaar. De adoptieprocedure verloopt ook via de eigenaar.

  We zoeken met spoed een huis voor lieve Victor; een kruising middenslag van vier jaar. Victor is sinds medio juni in Nederland en daar ook te bezoeken. Helaas is de drukke stad geen goede omgeving voor hem; er zijn teveel prikkels, dus we zoeken dringend een plek voor hem buiten de stad waar hij met een ervaren baas (en een stabiele andere hond?) rustig kan wennen aan zijn nieuwe omgeving.
  Victor is geboren in Servië en ruim twee jaar geleden gevonden op straat. Sindsdien heeft hij in een asiel geleefd. Hij is een kruising middenslag van ongeveer 50 cm, gecastreerd en weegt 14 kilo. Vermoedelijk is hij ooit aangereden waardoor hij nu zijn linkervoorpoot mist. Hij heeft er overigens geen last van. Hij loopt wel een beetje anders, maar rent als de snelste! Victor kan netjes aan de lijn lopen. Hij is ook zindelijk en kan een tijdje alleen thuisblijven.
  Zijn huidige opvangadres vertelt over hem: In huis is Victor superlief. Hij een enorme knuffelkont en gaat dan helemaal op z’n rug liggen om lekker te worden gekroeld. Hij ligt ook graag tegen je aan. Je maakt hem enorm blij met vliegenvang en snuffelspelletjes en kauwbotjes. Hij is slim en heeft inmiddels wat commando’s onder de knie en reageert goed op zijn naam. Ook met onze Yorkshire terrier kan hij het vinden. Victor kent geen baknijd met eten.
  Buiten moet Victor nog veel leren. Hij is alert op de omgeving en nog niet goed gewend aan plotselinge geluiden, andere honden en bewegingen. Dan schrikt hij en begint dan te blaffen of te grommen. We zijn hier mee aan het oefenen maar dit moet verder worden opgebouwd. De drukte van de stad biedt hem niet de mogelijkheid om rustig hond te zijn. Omdat hij een hoge aaibaarheidsfactor heeft, wandelen we nu buiten met een muilsnuitje om, zodat mensen afstand houden. Dat helpt hem. Het gele lintje (niet aanraken of aanhalen) hiep helaas onvoldoende in de stad.
  Grotere kinderen zijn geen probleem, met ons nichtje van 17 ging hij prima om; gezien zijn gedrag is het beter dat Victor niet bij huishoudens met kleine kinderen of katten wordt geplaatst.

  Kan in lift: ja
  Kan in bench: nee
  Kan met katten: nee
  Kan met kleine kinderen: onbekend
  Kan met oudere/ grote kinderen: ja
  Gewend aan een tuig: ja, draagt veiligheidstuigje en ook een halsband
  Trekt aan de riem: nee
  Kan met andere honden: ja, mits rustig opgebouwd

  Victor is gevaccineerd, gecastreerd, heeft paspoort en geregistreerde chip.
  De chipregistratie in Nederland wordt door onze vereniging verzorgd. De adoptiebijdrage is 150 euro.
  Voor informatie over onze adoptieprocedure verwijzen wij u naar deze pagina.

  Heeft u interesse om te adopteren vul dan het interesseformulier in voor adoptiehond. U ontvangt daarna bericht zodat we nader kennis gaan maken.

Banjer

 • geslacht: Reutje, gecastreerd
 • soort: Mix medium, ± 45 cm hoog
 • huidige verblijfplaats: Gastopvang in Overijssel (Hardenberg)
 • Geboortedatum: 2014
 • land herkomst: Roemenië
 • Lieve Banjer komt uit Roemenië waar hij in de public shelter terecht is gekomen na het overlijden van zijn baasjes.
  Hij is sinds juli in Nederland. Hij doet het ontzettend goed!
  Banjer is vrolijk en speels! Hij loopt goed mee aan de riem Banjer snuffelt buiten graag. Daar is hij heel druk mee. Hij is niet bang voor verkeer.
  Hij is zindelijk. Spelen met een bal, een piepspeeltje of een botje vindt hij helemaal fantastisch! Daar is hij erg zoet mee.
  Banjer heeft geen andere honden nodig om zichzelf te vermaken. Beter wordt hij geplaatst in een gezin zonder andere honden of katten omdat hij ze spannend vindt. Hij is baasgericht en zoekt de baas graag op. Banjer wil zich graag geven aan een baas en het zal dan ook echt een kameraadje worden. Banjer kan enkele uurtjes (3 a 4 uur) alleen zijn (na gewenning aan de nieuwe situatie). Buiten aan de riem reageert hij op andere honden maar is te corrigeren. Banjer is een sterke hond, hij is niet groot maar wel gespierd.
  Van onverwachte bewegingen kan hij schrikken. Hij herstelt hier snel van en gaat dan op onderzoek uit. Hij is geen blaffer hooguit een blafje tijdens het spelen vanuit enthousiasme.
  Banjer kan prima in een gezin wonen met ervaring. Wel zonder kinderen omdat hij daar teveel prikkels van oploopt.
  Deze mooie en lieve jongen is ± 5 jaar oud en 45 cm hoog.
  Hij zit in opvang in omgeving Hardenberg (Overijssel).

  Banjer is gecontroleerd op ziektes als Hartworm, Ehrlichia, Parvo, Lyme Anaplasma en Distemper. Hij heeft de cocktailenting, rabiës enting en ziekte van Weil entingen gehad.
  Banjer beschikt over een paspoort en een chip.

  De chipregistratie in Nederland is door onze vereniging verzorgd. De adoptiebijdrage is 285 euro.
  Voor informatie over onze adoptieprocedure verwijzen wij u naar deze pagina.

  Heeft u interesse om te adopteren vul dan het interesseformulier in voor adoptiehond. U ontvangt daarna bericht zodat we nader kennis gaan maken.

  1. Banjer


Nera

 • geslacht: teefje, gesteriliseerd
 • soort: mix, 45 cm
 • huidige verblijfplaats: gastopvang in Nederland
 • Geboortedatum: 2013
 • land herkomst: Roemenië
  • Nera komt uit Roemenie en heeft daar lang op straat geleefd. Ze is gewend om te overleven. Nera is niet een super angstige hond naar mensen toe maar ze houdt ze graag op afstand. Nera is meer een honden-hond. Ze is een overlever, ze ondergaat het leven zoals die is. Een knuffelhond zal het waarschijnlijk nooit worden je moet haar echt nemen zoals ze is, afstandelijk oplettend en gereserveerd. Nera moet echt bij andere honden geplaatst worden het liefst bij mensen die buiten wonen, een zeer goed omheind terrein hebben waar ze lekker kan lopen zonder dat er van alles van haar wordt verwacht. Ze heeft een lief karakter zal zeker niet bijten. Ze vindt de riem nog wat eng. Als ze iets eng vindt probeert ze serieus te ontsnappen. Daarom is het een absolute vereiste dat ze ergens komt waar een hele goede omheining is!

Ze is getest op ziektes als Brucella Canis, Hartworm, Ehrlichia, Parvo, Lyme Anaplasma en Distemper. Ze heeft de cocktailenting, rabiës enting en ziekte van Weil entingen gehad.

Ze heeft een paspoort en is gechipt.
De chipregistratie in Nederland wordt door onze vereniging verzorgd. De adoptiebijdrage is 285 euro.
Voor informatie over onze adoptieprocedure verwijzen wij u naar deze pagina.

Heeft u interesse om te adopteren vul dan het interesseformulier in voor adoptiehond. U ontvangt daarna bericht zodat we nader kennis gaan maken.

Vanda

 • geslacht: teefje, gesteriliseerd
 • soort:mix medium-klein, ca 40 cm hoog
 • huidige verblijfplaats: particuliere opvang in Friesland (K)
 • Geboortedatum:15-05-2017
 • land herkomst: Roemenië
 • Vanda is het zusje van Beauty en Kuky. Zij zijn samen met hun moeder gevonden in Roemenie, meegenomen door een vrijwilligster en goed verzorgd in Roemenie. Inmiddels zijn de pupjes uitgegroeid tot mooie jonge dames! Vanda is een lief en speels hondje. Wanneer ze bang ergens voor is, bevriest ze. Ze is inmiddels in Nederland (sinds begin mei 2019) en ze heeft het erg moeilijk zonder haar moeder en zusjes. Ze moet leren op eigen benen te staan. Ze heeft zo hard een baasje nodig die haar het zelfvertrouwen kan geven. En tijd en geduld heeft en geniet van haar stapjes vooruit. Iemand met een tuin is een vereiste omdat Vanda ook niet gewend is aan de riem en nog bang is voor mensen.Vanda is gecontroleerd op ziektes als Brucella Canis, Hartworm, Ehrlichia, Parvo, Lyme Anaplasma en Distemper. Ze heeft de cocktailenting, rabiës enting en ziekte van Weil entingen gehad.
  Ze beschikt over een paspoort en een chip.

  De chipregistratie in Nederland wordt door onze vereniging verzorgd. De adoptiebijdrage is 285 euro.
  Voor informatie over onze adoptieprocedure verwijzen wij u naar deze pagina.

  Heeft u interesse om te adopteren vul dan het interesseformulier in voor adoptiehond. U ontvangt daarna bericht zodat we nader kennis gaan maken.

Juul

 • geslacht: teefje, gesteriliseerd
 • soort: mix-medium (45 a 50 cm hoog)
 • huidige verblijfplaats: gastgezin in midden Nederland
 • Geboortedatum: 1 oktober 2017
 • land herkomst: Roemenië
 • Mag ik me even voorstellen? Ik ben Juul.. ik ben een leuke dondersteen en ik ben ook heel erg lief! Ik lig graag bij je op de bank en geef heel graag lebbers aan mijn lieve baasje en vrouwtje.
  Ik kan me helemaal opvouwen want ik ben super lenig en dan vouw ik me op en zo komt het dat ik op je schoot pas. Ik geef je ook heel graag een lik over je oor, je haar, ik vind het gewoon heel lekker om te knuffelen.
  Ik ben al sinds februari in Nederland. Ik was geadopteerd maar daar ging het niet zo goed omdat ik een hele gevoelige hond ben en er zijn dingen gebeurd waardoor ik angstig ben geworden met name voor bepaalde mannen.
  Toen heb ik geleerd dat als ik net doe alsof ik wil bijten (snappen of uitvallen noemen ze dat) ze dan op afstand blijven. Ik moest wel want anders gebeurden er dingen met mij die niet goed waren voor mij. Voor vrouwen ben ik niet bang maar ik heb wel even tijd nodig om ze te leren vertrouwen. Dat uitvallen of snappen doe ik nu een stuk minder want ik heb een stabiele omgeving nu waar ik geleerd heb dat “snappen” niet de oplossing is. Ik kan af en toe nog wel wat “snappen” maar sorry, laten we eerlijk wezen… gedrag afleren wat is ontstaan om te overleven is best lastig. Maar ik leer heel snel en ik werk er keihard aan.
  Ook als er bezoek komt kan ik dat gedrag vertonen maar het “snappen” wordt steeds minder omdat ik vertrouw op mijn baasje en vrouwtje.
  Omdat ik zo gevoelig ben vind ik alleen zijn in een kleine ruimte eng. Een bench of een kleine ruimte raak ik van in paniek. Als ik alleen ben ga ik afleiding zoeken en als er dan genoeg flosjes en speeltjes zijn dan kan ik best 3 uur alleen zijn. Zeker als er een andere hond bij is zal ik me heel goed voelen want dan kan ik die hond volgen in zijn/haar doen en laten.
  In mijn voorouders zit duidelijk border collie. Ik zoek een baasje/vrouwtje die dat begrijpt en me niet lichamelijk gaat afmatten want dan wordt ik helemaal dol (net zoals al mijn vorder collie vriendjes overigens..). Ik zoek een baasje of vrouwtje die bijv met me gaat speuren of me geestelijk gaat vermoeien met leuke snuffelspelletjes. Daar voel ik me helemaal top bij!
  Zoals ik al begon met dit verhaal.. ik ben een leuke dondersteen.. dat is mijn charme. Kijk maar eens naar mijn pretoogjes… ik speel graag met de aanwezige hond in huis. Ik geniet van het samen zijn, van de knuffels die ik kan geven en krijgen van een aai over mijn bol. Ik ben jong, er valt nog zoveel te leren en te ontdekken dat wil ik heel graag doen. Ik weet dat ik veel vraag misschien maar ik ben wel graag eerlijk over hoe ik ben. Als je goed bent voor mij en mij een stabiele basis geeft dan kan ik eindelijk weer een vrije en ontspannen hond zijn.
  Durf jij met mij die uitdaging aan?
  Durf jij mijn dankbaarheid te krijgen met heeeeeeeel veel lebbers en kusjes??????Let op! Je kunt alleen reageren op Juul als:
  • Je goed haar beschrijving hebt gelezen
  • Een visie/plan van aanpak hebt op haar probleem en die aanpak kan uitleggen
  • Met haar probleem echt aan de slag wilt
  • Een leven leidt zonder veel wisselende prikkels (zoals met camper op vakanties, een seizoensplaats op een camping, komen in omgevingen waar veel mensen zijn)
  • Een huis hebt waar je de mogelijkheid hebt Juul apart te doen als er visite komt
  • Veel thuis bent
  • Geen jonge kinderen over de vloer krijgt (dus ook geen kleinkinderen)
  • Weinig visite krijgt

  Juul is gecontroleerd op ziektes als Brucella Canis, Hartworm, Ehrlichia, Parvo, Lyme Anaplasma en Distemper. Ze heeft de cocktailenting, rabiës enting en ziekte van Weil entingen gehad.
  Ze beschikt over een paspoort en een chip.

  De chipregistratie in Nederland wordt door onze vereniging verzorgd. De adoptiebijdrage is 285 euro.
  Voor informatie over onze adoptieprocedure verwijzen wij u naar deze pagina.

  Heeft u interesse om te adopteren vul dan het intakeformulier in voor adoptiehond. Wij bellen u daarna op en zullen verder kennismaken.

Pages:  12