Koshka

 • geslacht: Teefje, wordt nog gesteriliseerd
 • soort: mix medium, ± 50 cm hoog
 • huidige verblijfplaats: Sinds 24 april 2021 gastgezin in Overijssel
 • Geboortedatum: ± 2019, 2 jaar jong
 • land herkomst: Roemenië
 • Mooie, lieve Koshka heeft een jaar in de shelter in Roemenië gezeten. Sinds 24 april 2021 zit zij in opvang in Nederland in een fijn gastgezin.
  Ze is nog volop aan het wennen het het Nederlandse hondenleven maar het gastgezin heeft al een mooi beeld gekregen van haar persoonlijkheid.
  Kosha wordt omschreven als erg intelligent. Ze leert snel en wil ook echt leren. Ze is gericht op haar baasje en werkt graag samen. Ze vertoont gedragskenmerken van een Border Collie.
  Koshka is erg geschikt voor iemand die met haar iets wil ondernemen zoals behendigheidstraining. Daar zou ze veel plezier aan beleven.
  Ze loopt elegant; als een hinde. Ze kan al heel mooi volgen in het wandelen.
  Kosha woont nu samen met twee andere honden en dat gaat prima. Wel heeft ze haar plekje in de roedel moeten vinden. Wanneer ze opnieuw in een situatie zou komen te wonen met andere honden dan zal haar nieuwe baasje moeten weten hoe dit te begeleiden. Zoals gezegd is ze baasgericht en zou ze dus prima als hond alleen geplaatst kunnen worden.
  Buiten reageert ze alert op katten; ze gaat ze niet achterna. Hoe dit binnenshuis zal gaan, kunnen we helaas niet testen.
  Koshka heeft een zachtaardig karakter. Ze heeft ook een zachte aanpak nodig qua opvoeding.
  Koshka is een lieve, actieve dame die een baasje/vrouwtje verdient die wat met haar wil ondernemen. Dan zal ze goed tot haar recht komen en heerlijk genieten van het mooie leven dat deze mooie dame verdient.

  Wanneer u interesse heeft in Koshka dan gaan wij meer informatie opvragen bij haar gastgezin.

  Koshka is gecontroleerd op ziektes als Brucella Canis, Hartworm, Ehrlichia, Parvo, Lyme Anaplasma en Distemper en heeft de cocktailenting, rabiës enting en ziekte van Weil entingen gehad.
  Koshka beschikt over een paspoort en een chip.

  De adoptiebijdrage bedraagt € 325,-. Deze adoptiebijdrage is als volgt opgebouwd:
  – De kosten van vaccinaties, paspoort, bloedtesten, castratie/sterilisatie en transport naar Nederland: € 290,00
  – De chipregistratie in Nederland wordt door onze vereniging verzorgd. De kosten hiervoor zijn: € 5,00.
  – Het gebruik van een veiligheidstuigje ter voorkoming van ontsnapping is verplicht. De kosten voor een tuigje op maat zijn: € 30,00

  Onze vereniging heeft geen winstoogmerk. Een deel van de opbrengsten wordt gebruikt voor sterilisatieprojecten en medische zorg voor honden in nood.
  Voor informatie over onze adoptieprocedure verwijzen wij u naar deze pagina.

  Heeft u interesse om te adopteren vul dan het interesseformulier in voor adoptiehond. U ontvangt daarna bericht zodat we nader kennis gaan maken.

  1. inbound796080738076802082

  2. inbound6852828305377552501


Hamu

 • geslacht: Reutje, gecastreerd
 • soort:mix medium, ± 50 cm hoog en 17 kg
 • huidige verblijfplaats: Gastopvang in Noord-Holland
 • Geboortedatum:06 april 2019
 • land herkomst: Roemenië
 • Hamu is een knap manneke. Hij is geboren in de public shelter in Roemenië. Toen hij zo’n 10 weken jong was, kreeg het manneke parvo. Zijn overlevingskansen in de public shelter waren nihil. Daarom heeft een lieve rescuer hem meegenomen naar haar privé shelter. Dankzij haar goede zorgen heeft Hamu de parvo overleefd en is hij uitgegroeid tot een mooie jonge hond!
  Hamu is sinds half februari in Nederland. Echter blijkt dat zijn huidige woonomgeving niet geschikt is voor dit manneke. Daarom zijn wij op zoek naar een ander liefdevol thuis voor Hamu. Zijn huidige adoptant vertelt over hem:

  “Hamu is een middelgroot gecastreerd reutje van 2 jaar oud en sinds 13 februari 2021 vanuit Roemenië bij mij gekomen. Hamu betekend in het Roemeens ‘as’ en in het Germaans ‘beminnelijke’, en dat is Hamu allebei.
  Hamu is een ware schoonheid en maakt snel (oog)contact met je. Hij is ontzettend lief en gek op knuffels die hij regelmatig bij je komt halen. Naar andere mensen toe is Hamu voorzichtig en iets wat afwachtend, het vertrouwen moet rustig worden opgebouwd.
  Hamu heeft sinds zijn komst al snel vriendschap gesloten met de poes van de buren en vaak lopen we met z’n drieën een wandeling door de buurt.
  Hamu is ook een hele intelligente hond die dingen snel oppikt zoals het lopen aan een lange riem. Hamu luistert naar zijn naam en als je hem roept komt blij naar je toe.
  Hamu is er nog niet aan toe om los te lopen.
  Hamu kan mee in de auto al vindt hij dit nog wel wat spannend.
  Ik woon in een, voor Hamu, drukke omgeving waar voor hem nog veel te veel prikkels zijn waar hij angstig voor is, met name voor de vele honden die hier zijn. Hierdoor blijft zijn stress emmertje vaak te vol. Door zijn angst valt Hamu momenteel uit naar andere honden door te blaffen.
  Ik heb een gecertificeerde BAT gedragstherapeut in de arm genomen om Hamu te observeren en advies gevraagd hoe om te gaan met deze angst. Hamu en ik zijn de tips dagelijks samen aan het oefenen.
  Om te zorgen voor een meer ontspannen wandeling ga ik er zoveel mogelijk met de auto op uit naar de polder, het is hier zoveel rustiger als bij mij in de buurt. En dan zie je het mooie karakter van Hamu bovenkomen: Hamu is ontspannen, vrolijk en leerbaar.
  Helaas kan ik er niet iedere dag op uit naar de polder waardoor ik van mening ben dat ik Hamu niet kan geven wat hij nu nodig heeft. Omdat ik een sterke band heb met Hamu, en de mooie kanten van hem zie, is de beslissing om voor Hamu op zoek te gaan naar een ander huisje erg moeilijk maar ik wil absoluut doen wat voor Hamu het allerbeste is.
  Ik ben op zoek naar een lief baasje of bazinnetje die in een rustige leefomgeving woont. Een tuin zou natuurlijk helemaal geweldig zijn. Het beste zal een één of twee-persoon huishouden zijn. Met veel rust, geduld en liefde ben ik ervan overtuigd dat Hamu je al zijn moois kan geven en je een geweldig leuk, lief en aanhankelijk hondje krijgt voor het leven.”

  Wie ziet het helemaal zitten met knappe Hamu?

  Wanneer u interesse heeft in Hamu dan gaan wij meer informatie opvragen bij zijn gastgezin.

  Hamu is gecontroleerd op ziektes als Brucella Canis, Hartworm, Ehrlichia, Parvo, Lyme Anaplasma en Distemper en heeft de cocktailenting, rabiës enting en ziekte van Weil entingen gehad.
  Hamu beschikt over een paspoort en een chip.
  De adoptiebijdrage bedraagt € 325,-. Deze adoptiebijdrage is als volgt opgebouwd:
  – De kosten van vaccinaties, paspoort, bloedtesten, castratie/sterilisatie en transport naar Nederland: € 290,00
  – De chipregistratie in Nederland wordt door onze vereniging verzorgd. De kosten hiervoor zijn: € 5,00.
  – Het gebruik van een veiligheidstuigje ter voorkoming van ontsnapping is verplicht. De kosten voor een tuigje op maat zijn: € 30,00

  Onze vereniging heeft geen winstoogmerk. Een deel van de opbrengsten wordt gebruikt voor sterilisatieprojecten en medische zorg voor honden in nood.
  Voor informatie over onze adoptieprocedure verwijzen wij u naar deze pagina.

  Heeft u interesse om te adopteren vul dan het interesseformulier in voor adoptiehond. U ontvangt daarna bericht zodat we nader kennis gaan maken.

Max

 • geslacht: Reu, gecastreerd
 • soort:
 • huidige verblijfplaats: sinds 2016 in Nederland, betreft herplaatsing
 • Geboortedatum: volgens paspoort 2010, waarschijnlijk jonger ± 8 jaar
 • land herkomst: Roemenië
 • De adoptie van Max loopt via collega stichting Friends 4 Straydogs
  PRACHTIGE LIEVE MAX, HIJ VERDIENT EEN GEWELDIGE PLEK. Max woont al een aantal jaren in Nederland, hij is een herplaatser.
  Bekijk de video’s van Max op de website van Friends 4 Straydogs: https:www.stichting-friends4straydogs.nl/…/r…/max-grote-middelmaat

  Bent u een herder liefhebber? Lees dan zeker verder!

  MAX is een prachtige herder met Duitse herder genen. Hij werd geadopteerd in 2016, echter door privé omstandigheden die wij liever persoonlijk toelichten aan serieuze kandidaten, is MAX op zoek naar een fantastisch thuis.
  Wat zoeken wij voor MAX? Een heerlijke ruime tuin waar hij veel in mag vertoeven, maar ook kan kiezen op de momenten dat hij graag binnen wilt zijn.
  Bij onweer en vuurwerk is Max zeker binnen want dat vindt hij niet fijn.
  MAX loopt vlot mee aan de riem en dol op zijn eigen familie. Voor Max zijn wij op zoek naar fantastische baasjes die ook begrijpen dat verandering voor deze lieverd zeker de eerste periode allerlei emoties teweeg brengt. Immers Max zal hier niets van snappen.
  Een situatie waar niets moet en MAX samen met zijn baasje kan genieten van elkaar. Max is waaks en zal zijn baasje waarschuwen bij onraad.
  Bent u het baasje die MAX een leven gunt waar hij kan genieten samen met u, af en toe samen een wandelingetje maken en waar hij zich zelf mag zijn? Dan ontvangen wij graag bericht van u.

  Stelt u uw hart en huis open voor deze lieverd?

  Heeft u serieuze interesse? Stuur ons dan een mail en vraag naar het intake-formulier.

  E-mail: stichtingfriends4straydogs@yahoo.com

  Na een positief verloop van de procedure mag u kennis maken met Max

  Naam: MAX
  Geslacht: Reu
  Type: Prachtige vitale kruising Duitse Herder
  Geboren: Er staat in zijn paspoort: geboren in 2010 echter kan het zijn dat het dodingsasie in Roemeniel bewust MAX ouder heeft geschat ivm snellere euthanasie.
  Onze indruk is dat Max eerder rond de 8 jaar is, het blijft een schatting.
  Sociaal: Ja, vooral naar eigen verzorgers
  Kan met kinderen: Neen, geen drukke situatie of gezin met jonge kinderen, Max is dit niet gewend
  Kan met andere honden: Ja kan geplaatst worden bij een gelijkwaardig teefje
  Kan met katten: Ja
  Europees paspoort: Ja
  Chip registratie: Ja

  Voor elke hond geldt een nieuwe situatie betekent eerst acclimatiseren en begeleiding, immers de hond moet wennen aan zijn nieuwe situatie.

  De onkosten-bijdrage voor Max word na een positieve intake met de mogelijke kandidaat besproken.

  De werkwijze en handleiding kunt u lezen op de website van stichting Friends 4 Straydogs.
  stichting-friends4straydogs

  Heeft u interesse om te adopteren vul dan het interesseformulier in voor adoptiehond. U ontvangt daarna bericht zodat we nader kennis gaan maken.

Faith

 • geslacht: Teefje, gesteriliseerd
 • soort: mix medium, ± 45 cm hoog
 • huidige verblijfplaats: gastgezin in Nederland, Branbant
 • Geboortedatum: 2013/2014, 6 á 7 jaar oud
 • land herkomst: Roemenië
  • Toen we een filmpje onder ogen kregen van een mank lopende en bovendien veel te zware hond in het asiel in Roemenië, was duidelijk dat hier dringend hulp nodig was. Het lukte gastopvang te vinden en Faith kon naar Nederland komen. Hier werd nader onderzoek verricht. Faith mist een stukje voorvoet en er werd elleboogdysplasie geconstateerd. Inmiddels is ze aan haar rechterelleboog geopereerd. Het herstel heeft tijd nodig maar Faith loopt al een stuk beter, is ook al wat afgevallen.
   Het gastgezin omschrijft haar als een makkelijke en gezellige hond. Ze is graag bij je, geniet van alle aandacht maar kan ook prima een poosje alleen zijn. Een tevreden dame die haar baasjes graag voor zichzelf wil. Ze kan ook minder goed reageren op andere honden en is het beste af als enige hond.
   Vanwege haar handicap is Faith geen hond voor lange wandelingen. Toch geniet ze er echt van om mee aan de wandel te gaan en tussen het lopen door lekker rond te snuffelen. Ze zal ook nog een kilo of 5 kwijt moeten en om fysiek in conditie te blijven, is beweging wel van belang.
   Kortom, een leuke en vooral lieve hond waar je een gezellige huisgenoot aan zult hebben. Binnenkort wordt ze gecontroleerd door een orthopedisch arts en bekeken wordt of een operatie aan haar andere elleboog noodzakelijk is. Mocht dit het geval zijn dan zal dit op basis van sponsoring plaatsvinden. Een nieuw baasje zal wel genegen moeten zijn om met haar naar Utrecht te reizen voor eventuele vervolgbehandeling en daarnaast in staat zijn om haar revalidatie te begeleiden. Wie gaat er voor 1000% voor lieve Faith?

   Faith is gecontroleerd op ziektes als Brucella Canis, Hartworm, Ehrlichia, Parvo, Lyme Anaplasma en Distemper en heeft de cocktailenting, rabiës enting en ziekte van Weil entingen gehad.
   Faith beschikt over een paspoort en een chip.

   De adoptiebijdrage bedraagt € 325,-. Deze adoptiebijdrage is als volgt opgebouwd:
   – De kosten van vaccinaties, paspoort, bloedtesten, castratie/sterilisatie en transport naar Nederland: € 290,00
   – De chipregistratie in Nederland wordt door onze vereniging verzorgd. De kosten hiervoor zijn: € 5,00.
   – Het gebruik van een veiligheidstuigje ter voorkoming van ontsnapping is verplicht. De kosten voor een tuigje op maat zijn: € 30,00

   Onze vereniging heeft geen winstoogmerk. Een deel van de opbrengsten wordt gebruikt voor sterilisatieprojecten en medische zorg voor honden in nood.
   Voor informatie over onze adoptieprocedure verwijzen wij u naar deze pagina.

   Heeft u interesse om te adopteren vul dan het interesseformulier in voor adoptiehond. U ontvangt daarna bericht zodat we nader kennis gaan maken.

 1. video-1592205486


 1. video-1592884401


Fien

 • geslacht:teefje, gesteriliseerd
 • soort:mix medium/groot ca 50 cm
 • huidige verblijfplaats: vanaf 16 november 2019 in gastopvang in Friesland
 • Geboortedatum:2011
 • land herkomst: Roemenië
 • Lieve Fien geniet inmiddels van haar leven in Nederland. Het belangrijkste wat we over haar kunnen zeggen, is dat ze wordt omschreven als een enorme lieverd! Lieve Fien houdt niet van drukte. Spelen met andere honden vindt ze echt wel leuk maar ook dan zondert ze zichzelf af wanneer de honden haar te druk worden. Een rustig huishouden zou daarom het beste bij haar passen. Fien geniet van het maken van heerlijke wandelingen. Daar komt ze ook echt om vragen. Buitens huis reageert Fien niet op katten. Gezien haar karakter verwachten we dat het samenleven met katten ook moet lukken. Eten is een grote hobby van Fien! Daar is ze dol op! Voor eten duwt ze alles en iedereen aan de kant. Wie wil deze lekkerbek nog een paar prachtige jaren geven?

  Wanneer u interesse heeft in Fien dan gaan wij meer informatie opvragen bij haar gastgezin.

  Fien is gecontroleerd op ziektes als Brucella Canis, Hartworm, Ehrlichia, Parvo, Lyme Anaplasma en Distemper en heeft de cocktailenting, rabiës enting en ziekte van Weil entingen gehad.
  Fien beschikt over een paspoort en een chip.

  De adoptiebijdrage bedraagt € 325,-. Deze adoptiebijdrage is als volgt opgebouwd:
  – De kosten van vaccinaties, paspoort, bloedtesten, castratie/sterilisatie en transport naar Nederland: € 290,00
  – De chipregistratie in Nederland wordt door onze vereniging verzorgd. De kosten hiervoor zijn: € 5,00.
  – Het gebruik van een veiligheidstuigje ter voorkoming van ontsnapping is verplicht. De kosten voor een tuigje op maat zijn: € 30,00

  Onze vereniging heeft geen winstoogmerk. Een deel van de opbrengsten wordt gebruikt voor sterilisatieprojecten en medische zorg voor honden in nood.

  Voor informatie over onze adoptieprocedure verwijzen wij u naar deze pagina.

  Heeft u interesse om te adopteren vul dan het interesseformulier in voor adoptiehond. U ontvangt daarna bericht zodat we nader kennis gaan maken.

Pages:  12