Victor

 • geslacht: Reutje, gecastreerd
 • soort: Mix medium, ± 50 cm hoog
 • huidige verblijfplaats: Amsterdam
 • Geboortedatum: 2015
 • land herkomst: Servie
 • Victor is een kruising hond middenslag, gecastreerde reu. Zijn schouderhoogte is 50 cm, hij weegt 14 kilo. sVictor is geboren in Servië op 30 maart 2015. Hij is ruim twee jaar geleden gevonden door een meisje in de omgeving van Nis. Daar is hij opgevangen in een asiel. Hij is vermoedelijk aangereden waardoor hij zijn linkervoorpoot mist. We weten niet exact wat er met hem gebeurd is.
  Voor Victor is alles onbekend, hij is niet gewend aan veel geluiden en hij is, in deze begin fase, hyper alert op zijn omgeving. Vanuit de ogen (vogels, eenden, katten, konijnen, mensen), neus (snuffelen, in struiken, in grond naar mollen, katten, muizen) en geluiden (verkeer, fiets, scooter, wandelaars, de lift, klus geluiden, een deur die dichtslaat). We wonen aan diverse parken waar ook veel honden komen en hij kan daar nog niet goed mee omgaan. Ook wonen we in een flat waardoor er veel geluiden zijn als dichtslaande deuren, verbouwing of spelende kinderen.
  Victor heeft veel meegemaakt en reageert makkelijk b.v. door te gaan blaffen. Hij kiest er af en toe voor om uitvalgedrag in te zetten en dreigt te gaan bijten als hij zich bedreigt voelt. Hij is lief naar zijn bazin, maakt ook echt af en toe contact, maar reageert wisselend op mannen, bezoek en andere honden. Victor heeft een rustige, stabiele en consequente baas nodig die de tijd heeft om hem te laten landen. Die ervaring heeft met het begeleiden van adoptiehonden en begrip heeft voor hem, zijn lichaamstaal herkent / ingrijpt als hij zich bedreigd voelt of hem helpt als hij niet weet hoe met een situatie om te gaan. Hij is slim en leert snel. Hij kopieert gedrag van andere honden. Hij houdt van snuffelen en houdt van spelen met de bek en kauwen op zijn bot. Victor houdt ook heel erg van aangehaald worden en bij je liggen.
  Victor is midden juni 2019 naar Nederland gekomen. Vanuit een goed hart wilden we hem een mooie plek in ons huis bieden, een ‘broer’ voor onze bastaard Yorkshire / Boomer. Gezien mijn partner in de zomer in Spanje werkt, is hij vooralsnog bijna alleen met zijn bazin geweest.
  Met pijn in ons hart moeten we concluderen dat het bij ons helaas niet goed uitpakt. Ik had gehoopt hem dit te kunnen bieden, maar zie dat mijn omgeving te prikkeltijk is en niet goed matcht met hem.
  Ik denk dat Victor goed kan landen in een rustige omgeving. Bij voorkeur is er een tuin en wellicht een grotere rustige hond waar hij zich aan kan optrekken. In de stad moet hij zich te snel aanpassen (niet reageren op geluiden, bewegende dingen, dieren, mensen en/of voertuigen), wat nagenoeg onmogelijk is. Hij raakt overprikkelt. We hebben zelf geen kinderen en ik kan niet goed inschatten hoe hij op kinderen reageert. Ons tienernichtje van 17 vond hij geweldig leuk. Met kleine kinderen hebben we gezien zijn gedrag geen contact gehad. Victor is een actieve hond. Een baas die met hem wil trainen en leren.
  Victor kan 1 dichte trap oplopen, hij kan niet een ‘open treden’ traplopen , een bovenwoning is dus niet geschikt voor hem.

  Wij helpen samen met de eigenaar van Victor om een goed adres voor hem te vinden. De adoptie loopt via de eigenaar. De gevraagde adoptiebijdrage is slechts een bijdrage in de kosten die er zijn geweest om Victor naar Nederland te halen. We zoeken een goede plek voor hem dat is het allerbelangrijkst.

  Victor is gevaccineerd, gecastreerd, heeft paspoort en chip.
  De chipregistratie in Nederland wordt door onze vereniging verzorgd. De adoptiebijdrage is 150 euro.
  Voor informatie over onze adoptieprocedure verwijzen wij u naar deze pagina.

  Heeft u interesse om te adopteren vul dan het interesseformulier in voor adoptiehond. U ontvangt daarna bericht zodat we nader kennis gaan maken.

Banjer

 • geslacht: Reutje, gecastreerd
 • soort: Mix medium, ± 45 cm hoog
 • huidige verblijfplaats: Gastgezin in Noord-Holland
 • Geboortedatum: 2014
 • land herkomst: Roemenië
 • Kanjer Banjer is recent aangekomen in Nederland. Oorspronkelijk komt hij uit Roemenië waar hij in de public shelter terecht is gekomen na het overlijden van zijn baasjes.
  Hij doet het ontzettend goed!
  Banjer is vrolijk en speels! Hij loopt goed mee aan de riem Banjer snuffelt buiten graag. Daar is hij heel druk mee. Hij is niet bang voor verkeer.
  Hij is zindelijk. Buiten kan hij andere honden wat spannend vinden. Maar Banjer is pas vanaf 30 juni in Nederland, met de juiste begeleiding zal dit allemaal wel goed komen.
  Banjer reageert buiten niet op katten. Hij is lief naar kinderen toe. Spelen met een bal, een piepspeeltje of een botje vindt hij helemaal fantastisch! Daar is hij erg zoet mee.
  Banjer heeft geen andere honden nodig om zichzelf te vermaken. Hij is baasgericht en zoekt de baas graag op. Banjer kan enkele uurtjes (3 á 4 uur) alleen zijn (na gewenning aan de nieuwe situatie) en vindt het fijn om in een bench te liggen. Omdat Banjer van aard onzeker is, zal hij na adoptie de eerste weken even moeten wennen aan de nieuwe situatie. Hij zal dan de baas veel opzoeken en zich willen optrekken aan zijn baasje. In die periode zal het alleen zijn ook opgebouwd moeten worden omdat hij vertrouwd moet raken met de nieuwe situatie.
  Van onverwachte bewegingen kan hij schrikken. In dat geval bevriest hij maar hij herstelt bijzonder snel en gaat dan onderzoeken waar hij van schrok. Hij is geen sloper. Hij is geen blaffer hooguit een blafje tijdens het spelen vanuit enthousiasme.
  Banjer kan prima in een gezin wonen. Wel met kinderen vanaf 5 jaar of ouder omdat hij van onverwachte bewegingen kan schrikken. Wie ziet in deze vrolijke en speelse jongen een maatje voor het leven?

  Banjer is gecontroleerd op ziektes als Brucella Canis, Hartworm, Ehrlichia, Parvo, Lyme Anaplasma en Distemper. Hij heeft de cocktailenting, rabiës enting en ziekte van Weil entingen gehad.
  Banjer beschikt over een paspoort en een chip.

  De chipregistratie in Nederland is door onze vereniging verzorgd. De adoptiebijdrage is 285 euro.
  Voor informatie over onze adoptieprocedure verwijzen wij u naar deze pagina.

  Heeft u interesse om te adopteren vul dan het interesseformulier in voor adoptiehond. U ontvangt daarna bericht zodat we nader kennis gaan maken.

Finn

 • geslacht: Reutje, gecastreerd
 • soort: Mix klein, ± 40 cm hoog
 • huidige verblijfplaats: gastgezin in ’s Heerenberg
 • Geboortedatum: 2016
 • land herkomst: Roemenië
 • Finn komt uit Roemenie en is sinds eind juni in Nederland. Hij geniet met volle teugen van zijn vrijheid! Hij gaat graag mee wandelen en kan heel goed met andere honden. Katten is geen succes bij Finn. Finn is een energiek kereltje, speelt graag met andere honden. En Finn vindt het super fijn om aangehaald te worden!
  Het is een heel grappig hondje om te zien een mini mix van Border Collie/Welsh Corgi. Het is een speelse dondersteen, we zoeken iemand die graag met hem op stap gaat en hem uitdaagt voor hersenspelletjes (zoek/speur of snuffel spelletjes).

  Finn heeft in Roemenie een baasje gehad, het is geen angstige hond. Het is een knapperd om te zien echt wel een unieke hond! Hij is klein, 43 cm, maar sterk! Geen mini schoothondje maar een makkelijk formaat hond om stoere dingen mee te ondernemen!

  Finn is gecondtroleerd op ziektes als Brucella Canis, Hartworm, Ehrlichia, Parvo, Lyme Anaplasma en Distemper. Hij heeft de cocktailenting, rabiës enting en ziekte van Weil entingen gehad.
  Hij beschikt over een paspoort en een chip.

  De chipregistratie in Nederland wordt door onze vereniging verzorgd. De adoptiebijdrage is 285 euro.
  Voor informatie over onze adoptieprocedure verwijzen wij u naar deze pagina.

  Heeft u interesse om te adopteren vul dan het interesseformulier in voor adoptiehond. U ontvangt daarna bericht zodat we nader kennis gaan maken.

Shadow

 • geslacht:reutje, gecastreerd
 • soort: mix groot, ± 52 cm hoog
 • huidige verblijfplaats: Hoorn
 • Geboortedatum:12 augustus 2017
 • land herkomst: Roemenië
  • Shadow is een mooie en speelse jongen van 1.5 jaar jong. Een super sociaal ventje wat goed kan opschieten met alle andere honden. Ook met katten kan hij opschieten. Met hen is hij soms wat al te enthousiast! Maar als de kat hem op zijn plek wijst, luistert hij daar wel naar. Shadow is een allemans vriend en vindt mensen nog leuker als hem wat lekkers geven. Deze speelse jongen vindt ook veel dingen leuk: Spelen met een bal en dan lekker gek doen, lekker rennen naast de fiets, koekjes zoeken en nieuwe dingen leren. Dat laatste komt goed uit. Shadow moet nog leren om netjes aan de riem te lopen. Buiten kan hij nog best aan de lijn trekken. Daarom heeft hij een baasje of vrouwtje nodig die stevig in zijn/haar schoenen staat. Hij is namelijk best sterk!
   Shadow wordt ook omschreven als super lief! Hij komt graag bij je zitten om je een paar heerlijke likken over je gezicht te geven! En wanneer hij kwispelt, beweegt zijn hele kont mee. Daar wordt iedereen vrolijk van!
   Er zijn ook dingen die Shadow niet leuk vindt. Hij kan schrikken wanneer iemand zijn stem verheft. Ook het alleen zijn, moet nog rustig worden opgebouwd. Daar heeft hij op dit moment moeite mee. Het beste is als Shadow in een gezin komt waar al een andere hond aanwezig is.
   Wie vindt het leuk om dit heerlijke ventje nog meer leuke dingen te leren?De achtergrond van Shadow:
   Shadow is als pupje samen met zijn broertjes en zusjes gevonden in een doos onder een parkbankje in Roemenië. Ze waren toen nog maar 2 weken oud. 1 hondje heeft het helaas niet gered. Shadow, Benji, Betty en Bonce (ook ter adoptie op onze site) zijn echter sterk en zijn goed verzorgd. Het stel dat de hondjes gevonden heeft, heeft ze tot 8 weken oud verzorgd, gevoed en warm gehouden. Toen zijn ze naar een (voor ons bekende) vrijwilliger gegaan die genoeg ruimte heeft voor de 4 pups en waar ze goed gesocialiseerd zijn.

   Shadow is gecontroleerd op ziektes als Brucella Canis, Hartworm, Ehrlichia, Parvo, Lyme Anaplasma en Distemper. Ze hebben de cocktailenting, rabiës enting en ziekte van Weil entingen gehad.
   Alle honden beschikken over een paspoort en een chip. Maximaal 2 dagen voor vertrek naar Nederland worden ze nog een keer gecheckt door een dierenarts. Ze worden dan ook nog ontwormt en ontvlooid.
   Ze reizen over de weg met een erkende en diervriendelijke transporteur. Deze rijdt ongeveer 1 keer per 3 weken. De aankomst is in Utrecht meestal op een zondag.

   De chipregistratie in Nederland wordt door onze vereniging verzorgd. De adoptiebijdrage is 285 euro.
   Voor informatie over onze adoptieprocedure verwijzen wij u naar deze pagina.

   Heeft u interesse om te adopteren vul dan het interesseformulier in voor adoptiehond. U ontvangt daarna bericht zodat we nader kennis gaan maken.

Nera

 • geslacht: teefje, gesteriliseerd
 • soort: mix, 45 cm
 • huidige verblijfplaats: gastopvang in Nederland
 • Geboortedatum: 2013
 • land herkomst: Roemenië
  • Nera komt uit Roemenie en heeft daar lang op straat geleefd. Ze is gewend om te overleven. Nera is niet een super angstige hond naar mensen toe maar ze houdt ze graag op afstand. Nera is meer een honden-hond. Ze is een overlever, ze ondergaat het leven zoals die is. Een knuffelhond zal het waarschijnlijk nooit worden je moet haar echt nemen zoals ze is, afstandelijk oplettend en gereserveerd. Nera moet echt bij andere honden geplaatst worden het liefst bij mensen die buiten wonen, een zeer goed omheind terrein hebben waar ze lekker kan lopen zonder dat er van alles van haar wordt verwacht. Ze heeft een lief karakter zal zeker niet bijten. Ze vindt de riem nog wat eng. Als ze iets eng vindt probeert ze serieus te ontsnappen. Daarom is het een absolute vereiste dat ze ergens komt waar een hele goede omheining is!

Ze is getest op ziektes als Brucella Canis, Hartworm, Ehrlichia, Parvo, Lyme Anaplasma en Distemper. Ze heeft de cocktailenting, rabiës enting en ziekte van Weil entingen gehad.

Ze heeft een paspoort en is gechipt.
De chipregistratie in Nederland wordt door onze vereniging verzorgd. De adoptiebijdrage is 285 euro.
Voor informatie over onze adoptieprocedure verwijzen wij u naar deze pagina.

Heeft u interesse om te adopteren vul dan het interesseformulier in voor adoptiehond. U ontvangt daarna bericht zodat we nader kennis gaan maken.

Pages:  12