Amor Para Perros betekent letterlijk.. liefde voor honden. Vanuit die passie zijn wij de vereniging gestart. Het ontstaan van onze vereniging ligt in het Spaanse Cuenca. Wij ontvingen eind 2012 het vreselijke nieuws dat het asiel in Cuenca weer een dodingscentrum zou worden. De honden die daar zaten liepen groot gevaar. Wij hebben daar toen vrij snel 32 honden uit kunnen helpen. Wie zijn wij: een gedreven team van bestuursleden, vrijwilligers, sympathisanten en teamleden. Het helpen van honden in nood is veel omvattend: de veelzijdigheid van de wetgeving, maar ook alle vragen rondom gedrag en medische zaken. Wij beschikken dan over het vakbekwaamheid honden en kattenbesluit zodat we zo zorgvuldig mogelijk honden helpen en hun gastgezinnen en adoptanten professioneel kunnen begeleiden. Niet alleen een inschrijving bij de Kamer van Koophandel is hiervoor voldoende. 

Wjj zijn ingeschreven bij het NVWA, een orgaan van de Nederlandse overheid, en bij de Gezondheidsdienst voor Dieren.

Dit houdt in dat wij worden gecontroleerd door de Nederlandse Overheid en dat wij alle licenties hebben om dit vrijwilligerswerk te doen. Ook onze contacten in het buitenland zijn gecontroleerd en betrouwbaar waardoor wij kunnen zeggen dat wij gegarandeerd veilig werken.

Missie: het helpen van honden in nood in binnen en buitenland

Dit doen wij door honden die werkelijk in nood verkeren, bijvoorbeeld in een dodingssation of gevaar lopen op straat, te helpen en in het land van bestemming op een veilige plek onder te brengen. Zodra de hond kan reizen komt hij/zij naar Nederland. Ook stimuleren wij sterilisatie en castratie acties, verzamelen wij goederen en helpen wij mee om asiels zelf-redzaam te maken.

Bestuur en vrijwilligers:

Het bestuur wordt ondersteund door groep ervaren vrijwilligers; voor de nazorg, afleggen van huisbezoeken, ondersteunen van adoptanten en gastgezinnen, matching, ontwikkeling en beheer van de website, werven van donaties, promotieactiviteiten, vluchtbegeleiding etc.. Als u ons wilt steunen, dan kunt u contact met ons op te nemen door het contactformulier in te vullen.