In Roemenie zag een voorbijganger een zak drijven in het water. Daarin zaten 3 puppy’s. Deze voorbijganger heeft de zak uit het water gehaald en vroeg op social media om hulp. Agnes, de vaste vrijwilligster waar wij mee werken heeft zich ontfermd over de kleintjes. Ze worden nu met de hand groot gebracht.
Wij helpen haar door voer te sturen en puppy melk.

UPDATE ACTIES OEKRAINE
Samen zijn we sterk! Eerder stuurden we al 4500 kilo hondenvoer naar Oekraรฏne! Nu hebben we ook de handen in 1 geslagen met Straydogs Rescue Nederland en sturen we gezamenlijk nog een keer 4500 kilo honden en kattenvoer naar Odessa, Oekraรฏne. Dit gaat in gedeeltes van 1000 kilo. Zaterdag gaat de eerste lading gecombineerd met humanitaire hulpgoederen vanuit Constanta. Dit gebeurd allemaal onder militaire begeleiding. Het was een uitdaging om de shelter(s) in Odessa te bevoorraden maar we zijn ontzettend blij dat t gelukt is. Inmiddels moeten we nu niet stil zitten want er zijn nog veel en veel meer hulpvragen. Wil je ons helpen om te kunnen blijven helpen? Er lopen duizenden achtergelaten huisdieren op straat!
Zie dit filmpje waarin de shelter zich voorstelt en iets vertelt over de situatie nu: https://youtu.be/-BZYiN0tQG0 Deze shelter heeft maar liefst 500 honden en 100 katten! En dan nog de zorg over de achtergelaten huisdieren!
Je kunt helpen door te doneren via:
IBAN: IBAN: NL63 TRIO 0197 6849 04 Amor para Perros ovv hulp Oekraine
Paypal: info@liefdevoorhonden.nl
๐”๐๐ƒ๐€๐“๐„ ๐€๐‚๐“๐ˆ๐„ ๐Ž๐„๐Š๐‘๐€ร๐๐„
We hebben nu in totaal๐Ÿ’๐Ÿ“๐ŸŽ๐ŸŽ ๐ค๐ข๐ฅ๐จ ๐ฏ๐จ๐ž๐ซ besteld daarvan is 1500 kilo al in Oekraรฏne! Ann Holvoet zorgt ervoor dat er om de dag ongeveer 1500 kilo voer naar de Oekraรฏne gaat. We bestellen dat voer in Roemeniรซ het wordt ook in Roemeniรซ afgeleverd en gaat per transport bus naar Oekraine. Dit is momenteel de snelste oplossing! We weten niet hoe lang we deze transporten kunnen doen dus daarom kiezen we voor efficiรซntie! Gisteren zijn er ๐Ÿ๐Ÿ’ ๐ก๐จ๐ง๐๐ž๐ง ๐ฆ๐ž๐ž ๐ญ๐ž๐ซ๐ฎ๐  ๐ ๐ž๐ค๐จ๐ฆ๐ž๐ง vanuit Oekraรฏne, ze worden in Roemeense shelters opgevangen.
De transporten zijn niet ongevaarlijk en erg spannend en worden door ex militairen uitgevoerd! Ann regelt dit allemaal! Topper! Gisteren hebben een paar vrijwilligers uit UK zich gemeld bij haar team daar is de foto van de bus van! We blijven voer inzamelen in Nederland zodra we voldoende hebben voor een paar pallets worden ook deze naar Roemeniรซ gestuurd om vandaar uit naar Oekraรฏne te gaan! We kunnen niet met de armen over elkaar gaan zitten.. er is echt snelle actie vereist!
Help je mee om te zorgen dat we om de dag 1500 kilo voer kunnen sturen?

HELP DE DIEREN IN OEKRAINE!

Als eerste: ken jij mensen uit Oekraรฏne die weg willen? Op deze site vindt je tips over het evacueren van dieren.. opvang in naburige landen en versoepelde export regels:ย https://worlddogfinder.com/blog/news/pets-in-ukraine-dogs-in-war-zones-and-how-to-evacuate-them?

Niets doen….. ogen en oren dicht…. nee dat kan niet! De bevolking van Oekraรฏne heeft keihard hulp nodig! Maar ook de dieren daar! Rode Kruis en zo zet zich al in voor de mensen.. wij proberen de dieren te helpen!
Wij willen diverse initiatieven steunen, zoals:
Een bevriende collega van ons, een Belgische vrouw (Ann Holvoet) heeft in Roemeniรซ in het verleden 2 shelters opgezet (Laika 1 en Laika 2). Daar hebben we al aantal keer voer naartoe gestuurd en honden vandaan bemiddeld.
Deze vrouw gaat vanuit Roemeniรซ met een truck, medicamenten voor dieren en voer naar de grens van Oekraรฏne om dit te brengen en om dieren mee terug te nemen die achtergelaten zijn. Dit moet wel uitvoerbaar zijn uiteraard!
Ze wil die dieren onderbrengen bij haar shelters en bij shelters in de omgeving. Ook is er gedacht over het opzetten van een noodopvang bij de Poolse grens. Over die plannen houden we jullie op de hoogte via deze website en onze Facebookpagina https://www.facebook.com/liefdevoorhonden. Ann kennende laat zich niet snel afschrikken! Het is een power vrouw! Maar dat kan zij niet zonder hulp!
Voor Nederland zijn wij, Amor Para Perros, Liefde voor Honden, haar contactpersoon. Wij willen pallets met hulpgoederen naar haar shelters in Roemeniรซ sturen en zij zorgt dat dit in Oekraรฏne komt of bij de opgezette noodopvang. ZONDER JOUW HULP KUNNEN WE ZO WEINIG! Mocht transport naar Oekraรฏne niet meer lukken dan gaat t geld naar dierenopvang in naburige landen!
Voor Belgiรซ is het contactpersoon Louise van Hoorenbeeck https://www.facebook.com/louise.vanhorenbeeck
๐‡๐จ๐ž ๐ค๐š๐ง ๐ฃ๐ข๐ฃ ๐ก๐ž๐ฅ๐ฉ๐ž๐ง?
– ๐•๐จ๐ž๐ซ ๐ž๐ง ๐๐ข๐ž๐ซ ๐ฆ๐ž๐๐ข๐œ๐š๐ฆ๐ž๐ง๐ญ๐ž๐ง ๐ข๐ง๐ฅ๐ž๐ฏ๐ž๐ซ๐ž๐ง. Dat kan op dit moment in Utrecht, Nieuwegein, Koog ad Zaan, Aalsmeer, Nieuwkuijk, Opeinde (Drachten) en ’s Heerenberg. Bel 06-39469840 voor de adressen van deze inleverpunten (i.v.m. privacy publiceren we deze adressen niet op internet).
– ๐‰๐ž ๐จ๐ฉ๐ ๐ž๐ฏ๐ž๐ง ๐š๐ฅ๐ฌ ๐ข๐ง๐ฅ๐ž๐ฏ๐ž๐ซ๐ฉ๐ฎ๐ง๐ญ. Dit houdt in dat je naast het innemen van de hulpgoederen dit op een afgesproken datum en tijdstip naar Utrecht moet brengen op het moment dat wij de pallets gaan klaarmaken.
-๐…๐ข๐ง๐š๐ง๐œ๐ข๐ž๐ž๐ฅ ๐ฌ๐ญ๐ž๐ฎ๐ง๐ž๐ง voor brandstof naar en in Oekraรฏne, het
opsturen van pallets voer, evacuatiekosten vanuit Oekraine van
dieren, opvangkosten naburige landen. Dat kan via
– ๐ˆ๐๐€๐ NL63 TRIO 0197 6849 04 op naam van Amor Para Perros,
Utrecht (vanuit buitenland: BIC: TRIONL2U) onder vermelding van:
Oekraรฏne.
– ๐๐š๐ฒ๐ฉ๐š๐ฅ info@liefdevoorhonden.nl
– ๐“๐ข๐ค๐ค๐ข๐ž: https://tikkie.me/pay/o59fvgq1vjusd2kjofiv
Wij gebruiken dit geld in eerste instantie om de pallets te versturen. Mocht dat geen zin hebben omdat er geen transport mogelijk is naar Oekraรฏne dan zetten we het geld in voor dierenopvang in de naburig omliggende landen. Of om evacuatie transport te betalen van dieren uit Oekraรฏne.
Wij zullen de donaties publiceren op onze Facebookpagina zonder vermelding van naam i.v.m. de privacy. Wij vermelden alleen de eerste en laatste letter van je achternaam en het bedrag daarbij. Geheel anoniem kan ook vermeld dan bij je betaling: Oekraรฏne anoniem.
Lieve mensen help mee! Elke bijdrage is van harte welkom! Laat de dieren inย Oekraรฏne niet barsten!
Hulp dieren Oekraine

Hulp dieren Oekraine

 

 

Onze website is aan vernieuwing toe! Onze tijd werd echter steeds opgeslokt door het bemiddelen van honden en de nazorg daarvan. Maar een goede website is ook ontzettend belangrijk.
Binnenkort zal de nieuwe site online komen met een heel nieuw gezicht! Nog even geduld ๐Ÿ˜‰

Handig lijstje voor als u uw adoptiehond gaat ophalen! Heel belangrijk is het veiligheidstuigje of wel no-escape tuigje of Houdini harnas. Maar die wordt al door onze vereniging verzorgd. U hoeft alleen maar de gewenste kleur door te geven!
Wellicht zijn er stichtingen voorstander van het gebruik van een bench. Wij hebben daar slechte ervaringen mee. Een hond heeft vaak al enkele dagen opgesloten gezeten in een bench en is er daardoor moeilijk opnieuw in te krijgen. Het geeft een onnodig gevecht om dit voor elkaar te krijgen met een al overstresste hond met alle gevolgen van dien (bijten, ontsnappen). Wij adviseren daarom altijd met 2 personen te komen, hond aan gordel op achterbank en iemand erbij die de hond in de gaten houdt. Vooral bij portier open en dicht oppassen. Maar met autogordel en dubbel aangelijnd aan veiligheidstuig en halsband moet dat goed gaan.
Zie ook website veiligheidstuigjes

Beste mensen, helaas hebben we te maken met een storing in de mail. Onze provider heeft afgelopen maandag een flinke DDOS aanval gehad. Wij ontvingen dit bericht:

Sinds enige dagen hebben de diensten van WebReus, met name e-mail en de hoofdsite van WebReus, te kampen gehad met een kwaardaardige en zeer grootschalige DDOS aanval.
Hierdoor zijn delen van ons netwerk niet of slecht toegankelijk voor een klein gedeelte van onze klanten.

Samen met externe partijen zijn wij erin geslaagd de DDOS aanval grotendeels af te weren.
Hier en daar zullen de komende dagen nog vertragingen kunnen optreden, omdat bepaalde data nog verwerkt moet worden dan wel nog pogingen tot het saboteren van onze diensten ondernomen worden.

Vandaag, 29 augustus, werkt onze mail nog steeds niet. Mocht u dus een vraag hebben gesteld, een intake formulier hebben ingevuld en u hebt nog niets gehoord, of u wilt contact bel ons dan: 06-39469840 of mail naar a.letter@ziggo.nl

Op dit moment loopt de shelter waar wij hulp aan bieden weer overvol. Pups die ingeleverd worden, honden die op straat worden geschopt, richting september is het altijd drama.
We willen graag helpen maar zoeken daarbij hulp, misschien wel van jou!

Wat zoeken wij?
Absoluut gemotiveerde gastgezinnen die bereid zijn met ons samen te werken! Enige kennis van honden is een grote pre. Een gastgezin geeft ook niet zomaar op maar laat een hond uit Roemenie zien hoe het leven in Nederland er uit ziet. Een gastgezin is geduldig, geeft de hond rust en regelmaat en structuur. Een gastgezin staat open voor adviezen en begeleiding van ons, zodat we samen zorgen dat de hond klaar is om naar zijn/haar gouden mandje te gaan.

Gastgezinnen zijn onmisbaar, zij hebben een hele belangrijke rol binnen onze vereniging. Kort gezegd is een gastgezin de eerste tijdelijke opvang voor een hond die uit een stressvolle situatie komt. Een gastgezin geeft de hond vooral rust. Het gastgezin zorgt voor de hond tot er een adoptant is gevonden. Het gastgezin wordt meegenomen in de intakeprocedure daarvan en geeft advies aan het bestuur. Ook zal het gastgezin in contact zijn met de kandidaat-adoptant over het gedrag van de hond. Immers, het gastgezin kent de hond het beste in het dagelijkse doen en laten. Het gastgezin maakt samen met ons een profiel van de hond waarmee we de juiste mensen zullen aantrekken voor de hond. Het is juist de samenwerking tussen gastgezin en onze vereniging wat een adoptie tot een succes maakt.

Lijkt het je leuk tijdelijk voor een hond te zorgen? Meld je dan aan en help samen met ons honden uit een ellendige situatie!
Een gastgezin zorgt in principe voor het voer, wij dragen zorg voor de medische kosten. Mocht het voer een probleem zijn dan kunnen we daar evt ook voor zorgen.

Iets voor jou? Bel vrijblijvend +31 6 39469840 of vul het intakeformulier in via link naar intakeformulier

Pages:  12345...»