samenwerking arvid van putten hondencoach

7P3P1367

Het komt gelukkig niet heel veel voor maar soms vertonen honden die wij helpen gedragsproblemen.  De meest voorkomende gedragsproblemen zijn:

  • Uitvallen naar vreemde honden: binnen de eigen roedel is niks aan de hand maar vreemde honden worden gezien als dreiging.
  • Niet alleen kunnen zijn, met huilen of slopen als gevolg
  • Beschermend naar de eigenaar
  • Angst voor kinderen of mannen
  • Angst voor verkeer of ander getraumatiseerd gedrag welke zich uit in angst/wegkruipen

De gastgezinnen en adoptanten kunnen bij ons team nazorg adviezen krijgen over hoe om te gaan met een bepaald probleem. Soms gebeurd het echter dat ons team nazorg het ook niet weet. Die willen even kunnen sparren met een professional of zelfs een honden gedragstherapeut inschakelen bij problemen.

 

Wij zijn erg blij dat Arvid van Putten, hondengedragstherapeut, heeft aangegeven een samenwerking met ons te willen. Arvid is een bekende in de wereld van gedragsproblemen bij honden. Hij schrijft artikelen voor het hondentijdschrift Me & My Dog, geeft les bij Edupet, houdt spreekuren bij dierenspeciaalzaken, heeft een boek geschreven “Je hond de baas?” en doet nog veel meer om het leven van de hond te verbeteren en uitleg te geven aan iedereen die meer wil weten over honden en honden gedrag.

Van huis uit is hondencoach Arvid van Putten opgegroeid met een teckel en Alaskan Malamutes. Later heeft hij jaren lang 5 honden (Bull terriers en Centraal Aziatische ovcharka’s) gehad. Momenteel leeft hij samen met 2 honden, Amerikaanse bulldoggen: teef van december 2010, die meegekomen is met zijn vriendin  en een reu van november 2012. De liefde voor honden zat er al vroeg in en is verder uitgegroeid.Wij hebben persoonlijke ervaring met Arvid, hij heeft al een aantal keer gedragstherapie gegeven aan onze honden in opvang met goede resultaten.

Een mooie eigenschap van Arvid is zijn rust en inzicht. Hij geeft je niet het gevoel dat je iets verkeerds doet maar hij coacht. Geen enkel probleem is dezelfde daardoor krijg je een advies op maat. Hij bezoekt de hond aan huis, hij kijkt mee in de leefsituatie, observeert hoe de hond reageert in probleemsituaties en geeft adviezen aan de eigenaar of begeleider hoe hier het beste mee om te gaan. Deze adviezen worden door gesproken zodat de begeleider/eigenaar dit begrijpt, kan toepassen en zich eigen kan maken. Er wordt hierbij ook gekeken welke aanpak het beste past rekening houdend met hond en baas/begeleider. Er wordt niet gewerkt met vooraf ingevulde vragenlijsten. De waarnemingen ter plaatse, de gedragingen van de hond en de reactie van de eigenaar/begeleider zijn het belangrijkste om tot een advies en plan van aanpak te komen. Met zijn manier van werken gaat hij terug naar het communicatieniveau van de hond op basis van rust en leiderschap. Arvid geeft regelmatig workshops, demonstraties en lezingen door het hele land.

Arivid 159Honden met angst krijgen bij Arvid de mogelijkheid om de angst te overwinnen. Je kunt angst namelijk niet onderdrukken. Wel gaat Arvid jou helpen om je hond te begeleiden en om zo, samen met jou, over de angst heen te komen.

Voor meer informatie over Arvid en zijn werkwijze: zie de website http://www.arvidvanputten.nl/

 Mocht u advies nodig hebben over het gedrag van uw hond dan raden wij u Arvid van harte aan! Er is helaas veel kaf onder het koren in honden gedragstherapie land.. neem geen risico met uw kwetsbare hond. Bij Arvid is uw hond echt in goede, rustige en professionele handen!

 

 

 

 

 

Bekijk hier enkele youtube filmpjes over Arvid:

Over agressie naar andere honden toe

[embedplusvideo height=”225″ width=”450″ editlink=”http://bit.ly/1A5aE9Q” standard=”http://www.youtube.com/v/7hP6h-ef0V8?fs=1″ vars=”ytid=7hP6h-ef0V8&width=450&height=225&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep8448″ /]

OVER het door de hond enthousiast begroeten van bezoek 

 [embedplusvideo height=”225″ width=”450″ editlink=”http://bit.ly/1A5bcMW” standard=”http://www.youtube.com/v/sTspwtqa2N0?fs=1″ vars=”ytid=sTspwtqa2N0&width=450&height=225&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep9413″ /]

Interview op max tv 

[embedplusvideo height=”225″ width=”450″ editlink=”http://bit.ly/1A5ceIH” standard=”http://www.youtube.com/v/k4txDfC_Z_U?fs=1&start=79″ vars=”ytid=k4txDfC_Z_U&width=450&height=225&start=79&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep5697″ /]

7P3P1342
www.arvidvanputten.nl