samenwerking met stichting animal fellows

 

Chica ter adoptie (3 van 6)Wat een prachtig mooi initiatief! We zijn ontzettend blij met de geweldige samenwerking met deze stichting!

Deze stichting haalt de restpartijen en retourgoederen op bij Zooplus. Dit mag niet verkocht worden maar moet van Zooplus geschonken worden aan goede doelen. Amor para Perros heeft zich aangemeld bij deze stichting. Wij doneren elke maand 100 euro aan deze stichting want om de goederen op te slaan moeten zij wel een loods huren en zij hebben hier natuurlijk kosten aan. De stichting zoekt 20 fellows om op deze manier hun werk mogelijk te maken. Er zijn ook verschillende andere mogelijkheden om mee te doen, daar kunnen zij je alles over vertellen. Het is een leuke samenwerking en doordat wij elke 2 weken spullen naar Roemenie kunnen zenden is het echt fantastisch dat wij door deze stichting zovele waardevolle spullen kunnen meezenden! We proberen op deze manier 2 particuliere initiatieven te helpen die samen zo’n 100 honden in opvang hebben!

 

Onderstaand stuk hebben wij van hun website gekopieerd. Wil je meer informatie neem dan contact met ze op! fellow friends

De doelstellingen van de stichting zijn kort en helder:

  •  dierenhulporganisatie ’s ondersteunen met food en non-food producten.

  • (on)roerende goederen in opdracht van schenkers verkopen teneinde donatie ’s te verkrijgen.

  • Goede doelen op aangeven van schenkers financieel ondersteunen.

Hoe dit alles te bereiken?

Aan de oprichting van deze stichting ligt een  overeenkomst met Zooplus ten grondslag. Zooplus is de grootste webwinkel voor dierenbenodigdheden. Wij mogen voor hun de distributie verzorgen van de zogenaamde retourgoederen. Deze retourgoederen bestaan uit zowel food als non-food producten. Bijvoorbeeld dus  honden en katten brokken en hondenmanden/hokken/vogelkooien waarvan de verpakking niet meer intact is of waar iets aan ontbreekt. Goederen dus die feitelijk niets  mankeren maar voor Zooplus niet meer aan hun eigen strenge eisen voldoen.

Bent u een dierenhulp organisatie en kunt u dierlijke food en on food goederen goed gebruiken ? Meld u dan aan via onze site en wij nemen snel contact met u op en wie weet ontvangt u ook binnenkort gratis deze goederen!

Natuurlijk heeft onze organisatie ook geld nodig.

Om zoveel mogelijk cash flow te realiseren  vraagt de stichting aan iedereen ( particulieren en  bedrijven)  om goederen te doneren die of direct ingezet kunnen worden dan wel door verkocht mogen worden. Ook organiseren wij complete woningontruimingen.

Heeft u goederen staan waarvan u zegt : “die wil ik graag doneren”  stuur ons dan een mail en wij nemen dan contact met u op.

Dat verkopen geschiedt  via  internet alsmede via onze eigen( binnenkort te realiseren)  veilingsite. Daarover in later meer. De schenker bepaalt welke formule we dienen te hanteren: of ze laten de keuze volledig aan ons of ze kiest voor de verdeelsleutel.  Worden ze verkocht middels het concept van de  verdeelsleutel dan zal van de opbrengst na aftrek van directe kosten ( bijvoorbeeld reparatie van het goed) als volgt: 35-35-30 ofwel  van de 100% opbrengst bepaalt de schenker voor 35%  naar welk goed doel dat deel moet gaan, de andere 35% gaat altijd naar een dierendoel en wordt bepaalt door het bestuur van de stichting. De overige 30% is bestemd voor de kas van de stichting en dient ter dekking van de kosten zoals huur, transportkosten, verzekeringen etc.etc.  Zowel de schenker als de koper zullen  achteraf  met een dankwoord  geïnformeerd  worden door de ontvangende partijen hoeveel ze ontvangen hebben en waarvoor zij de gelden in zullen gaan zetten. Dat is 1 van de voorwaarden die de stichting stelt : openheid van zaken en goede communicatie naar alle belanghebbenden.

Daarnaast hopen we dat vele donateurs  ons werk zullen willen ondersteunen.

Natuurlijk zijn alle losse giften, schenkingen  en erflatingen  van harte welkom maar vooral : zegt het voort, zegt het voort!!!

Kijk voor meer informatie:

http://www.animalfellows.com/